Traditioneel stenen huis met 4 slaapkamers.

Alsancak,  Kyrenia,  Cyprus
verkocht

Overzicht

  • bedrooms 4
  • bathroom 4
  • Grootte van de Woning: 200 sqm
  • Perceeloppervlakte: 1,170 sqm
  • Bouwjaar: 1920
  • Traditioneel stenen huis met privétuinen.
  • Niet-landgoed, gelegen aan rustige doodlopende weg
  • 4 bedden, twee ensuite. Familie badkamer
  • Grote aangelegde tuinen en boomgaard
  • Bijgebouw met keuken/werkkamer, berging en doucheruimte
  • 10x 5 skimmerzwembad met royaal terras
  • Eigendomsbewijzen op naam van de eigenaar. Alle belastingen betaald
  • Privé parkeerplaats 2 - 3 auto's
  • Dorpslocatie
  • Fantastisch uitzicht op zee en de bergen

Details

HET WITTE HUIS, ALSANCAK

Traditioneel en elegant Karpaz stenen huis gebouwd om de Cypriotische omgeving aan te kunnen met metersdikke stenen muren die de hitte van de zomer en de wilde stormen van de winter veel beter weerstaan dan welke moderne villa dan ook. Dit is een ruime eengezinswoning op een niet-erfgoedlocatie.

Het huis en de grond waren jarenlang verlaten en verwaarloosd toen ze door de huidige eigenaren werden gevonden. Van de grond af gerenoveerd en zeer recentelijk intern volledig gerenoveerd, is het nu een zeer geliefd, comfortabel en zeer individueel huis, met vier slaapkamers (twee ensuite); familie badkamer, zitkamer en woonkeuken. Extern is er een nuttig bijgebouw, dat momenteel een zomerkeuken/werkkamer, een doucheruimte en een grote berging herbergt die gemakkelijk tegen een redelijke prijs kan worden omgebouwd tot een ruim bemeten vakantieverblijf.

Het pand heeft uitgestrekte aangelegde tuinen en een boomgaard, allemaal biologisch beheerd; een zwembad van 10x5 op een royaal terras met Romeinse treden voor gemakkelijke toegang. Het gehele perceel is iets minder dan 1 donum (1 donum = 1.388 m2), gelegen in een rustige doodlopende straat, omgeven door even grote traditionele huizen, boomgaarden en tuinen, waardoor privacy, rust en stilte wordt gegarandeerd. Het dorp met zijn restaurants, winkels en cafés ligt op ongeveer tien minuten lopen en een iets langere wankel terug na een stevige maaltijd in de lokale restaurants. Een wandeling in de uitlopers is ongeveer even ver en de zee hooguit tien minuten rijden. Een ideale gelegenheid om een totaal unieke woning of een uiterst aantrekkelijk Air B&B-bedrijf te bezitten.

De eigendomsbewijzen staan op de namen van de eigenaren, vermelden zowel het huis als de grond, en alle belastingen zijn betaald. Alle wijzigingen die aan dit huis zijn aangebracht, hebben de juiste planningsprocedures doorlopen, die beschikbaar zijn voor de potentiële koper om te bekijken. De akten worden momenteel bijgewerkt met de recente verbouwing van het huis en worden verwacht tegen eind oktober, maar een verkoop kan legaal doorgaan zonder dat deze zijn voltooid.

De afmetingen van de kamer zijn te vinden in de verstrekte foto's.

RAADPLEEG VOOR NAUWKEURIGE INFORMATIE OVER KOPEN IN NOORD-CYPRUS BRSTRNC.COM/PROPERTY. DE SITE BIEDT EN UITSTEKENDE KOOPGIDS EN INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE BRITSE HOGE COMMISSIE EN OVERHEID IN DE TRNC NAAST HET VOLLEDIG ONAFHANKELIJK VAN ZAKEN OF POLITIEKE BELANGEN.

= = = DETAILS = = =

Invoeren via de. dubbele voordeuren bevind je je in de zitkamer. Liggend in het hart van het huis, zoals gebruikelijk in traditionele Cypriotische huizen, is het koel in de zomer en warm in de winter. Met stijlvol ontworpen keramische vloeren en een hoog log en rotan plafond loopt deze kamer over de gehele diepte van het huis en biedt toegang tot de patio, het zwembad en de tuinen aan de achterzijde.

Links en rechts is er toegang via met de hand gesneden houten deuren naar:-

• KEUKEN-DINER
Een driepersoonskamer met ramen aan de voor-, achterkant en dubbele glazen schuifdeuren naar de oprit. Dit jaar omgebouwd, met voldoende werkbladen, een mobiel uitschuifbaar kookeiland en voldoende sanitair/elektrische punten. De verlichting is goed verzorgd met twee kroonluchters en halogeenverlichting onder de unit boven het hoofdwerkgebied. Deze kamer heeft een airco/verwarming unit.
• DUBBELE SLAAPKAMER BENEDEN
Dual aspect aan voor- en zijkant met wandverlichting en airco/verwarming. Een ruime tweepersoonskamer met een ruime
• ENSUITE KLEEDKAMER/BADKAMER
Met kamerhoge kasten en royale plank- en lades. hoekbad met douche, wastafel en toilet. Raam naar privé zijtuin.

Als u de zitkamer verlaat via de stenen trap met zijn gietijzeren gerste gedraaide leuningen, bevindt u zich op de overloop. Een royale ruimte vol natuurlijk licht die gebruikt kan worden als studeer-, zit- of werkruimte. Een raam aan de achterzijde van het pand biedt een prachtig uitzicht op de bergen, het dorp en het omliggende platteland. Wandlampen en grote capaciteit airconditioning / verwarming.
Vanuit dit gebied heeft men toegang tot de:
• MASTER SLAAPKAMER
Een zeer ruime tweepersoonskamer met traditioneel planken- en balkenplafond. Dubbel aspect met uitzicht op de bergen en de Middellandse Zee. Veel natuurlijk licht, airconditioning / verwarming en wandlampen. De kamer heeft een
• ENSUITE BADKAMER
Enkel aspect met uitzicht over de tuinen en het omliggende landschap. Heeft wandlamp, ligbad met douche, wc en wastafel. Er is ook een ingebouwde zithoek met opbergruimte eronder.
• MIDDEN SLAAPKAMER
Enkelzijdig met geglazuurde houten dubbele deuren. Dit is een zeer flexibele ruimte. Momenteel gebruiken de eigenaren het als kantoor en studeerkamer maar het zou ook een knusse, kinderkamer of slaapkamer kunnen zijn. De kamer heeft voldoende stopcontacten voor al deze toepassingen en wandverlichting met afstandsbediening. Er is een hoofdlijntelefoonpunt beschikbaar, maar momenteel niet aangesloten.
• TWIN SLAAPKAMER
Een mooie lichte kamer met een dubbel aspect aan de voor- en zijkant naar de bergen. De kamer biedt momenteel plaats aan twee eenpersoonsbedden, twee kledingkasten en een kaptafel - wat u een idee geeft van de grootte. Heeft afstandsbediening verlichting overhead en voldoende stopcontacten.
• FAMILIE BADKAMER
Enorm - in feite is het enorm! Je zou een rave kunnen houden in deze familiebadkamer! Heeft toilet, groot hoekbad met douche en wastafel met spotverlichting. Er is voldoende ruimte voor het inbouwen van kasten, kasten of andere opslag.

• BUITEN
De tuinen zijn zorgvuldig ontworpen, aangelegd en beplant om een werkelijk prachtige omgeving te bieden. Als u de achterdeur uitstapt, bevindt u zich op een grote binnenplaats in de schaduw van een zeer productieve satsuma-boom; de ideale plek voor dat verkoelende drankje terwijl de barbecue sist. Het zwembad ligt aan de rechterkant van het perceel, met een verhoogde tuin ernaast, overhangend met een zoete amandel en vol met bloemen en struiken. De hoofdtuin, links van uw zicht, is voorzien van grind met een klein, geplaveid prieel en een veelvoud aan bomen en struiken die het hele jaar door voor schaduw en kleur zorgen. Er is ook een kleine grasboomgaard met Kalamata-olijven, moerbeien, citroenen, limoenen, pruimen, nectarine, perzik, passievrucht, banaan en kruiden.

Een apart bijgebouw aan de zijkant van de binnenplaats biedt:
ZOMERKEUKEN/WERKKAMER
Met antieke glas-in-loodramen aan de voorzijde, ruime werkbladen, kasten, lades en spoelbak, dit is een uiterst fantasierijke toevoeging. De eigenaren gebruiken het in de zomer voor het bewaren en bereiden van voedsel voor barbecues en maaltijden aan het zwembad. In de winter houdt het de tuinmeubelen vast. Het wordt ook gebruikt door een van de eigenaren wanneer ze in artistieke modus is en op ongelukkige wijze verf wil rondspetteren.
- Bijgevoegd is een:
DOUCHEKAMER
Waarom door het huis lopen vanaf de tuin voor een pre-dip douche? Pop in deze om de zonnebrandcrème af te wassen. Het heeft een betegelde inloopdouche, toilet en wastafel.

OPSLAGRUIMTE
De berging biedt de ideale plek voor het bewaren van tuingereedschap, koffers, kerstbomen en decoraties etc. < br />
Het dak van het huis is plat. Het is gemakkelijk bereikbaar via een wenteltrap en kan gebruikt worden als extra terras. De uitzichten vanaf dit punt zijn werkelijk fantastisch.

Alle witgoed is bij de prijs inbegrepen. Sommige meubels door afzonderlijke onderhandelingen.

Locatie

Contact Verkoper

Deze woning is al verkocht

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons