129 hectare met luxe eigendommen, blauwe zone!

Nicoya,  Costa Rica
verkocht

Overzicht

  • bedrooms 9
  • bathroom 8
  • Grootte van de Woning: 4050 sqft
  • Perceeloppervlakte: 129 Acres
  • Bouwjaar: 2009
  • 4 slaapkamers / 4 badkamers Hoofdhuis
  • 3 bed / 2 badkamers pension
  • Afzonderlijke vrijwilligersverblijven
  • Eco-hut
  • 129 Acres
  • Prachtig uitzicht op de bergen
  • Ongerept bronwater
  • Aquaponics-systeem
  • Zwembad met zout water
  • Privé natuurgebied

Details

Dit zelfvoorzienende eco-landgoed beschikt over 2 prachtige, volledig bijgewerkte huizen met een prachtig uitzicht op de bergen, een zoutwaterzwembad, een charmante hut en uw eigen biologische voedselproductiesysteem: een aquaponics-kas voor verse vis en groenten het hele jaar door. 129 hectare groot bergparadijs in de Nicoya Blue Zone.
Dit gebied is een van de slechts 5 Blue Zones ter wereld, bekend om het hoge aantal honderdplussers, waarvan wordt aangenomen dat het verband houdt met de kwaliteit van het water, de schone lucht en de verse producten in de regio. Onbeperkt, mineraalrijk zuiver bronwater wordt direct op het land geboren, eetbare planten zijn overvloedig aanwezig in de ontwikkelde delen van het landgoed en er is een totaal potentieel buiten het net.
• 52 hectare (129 acres) ongerept land, slechts 18 km buiten de stad Nicoya en 10 km van de mooie stad Hojancha. Gelegen op 2,8 mijl van een prachtige, ruige bergweg door het kleine dorpje Guastomatal, biedt deze woning zowel privacy als veiligheid in je eigen kleine stukje paradijs.
• Het land omvat vier structuren: een huis in koloniale stijl met 4 slaapkamers / 4 badkamers met zoutwaterzwembad, buitendouche en een extra toilet, een gastenverblijf in ranchstijl met 3 slaapkamers / 2 badkamers, een grote aquaponics-kas en een gebouw met een 1 slaapkamer appartement, en een gezellige hut gemaakt van voornamelijk gerecyclede plastic flessen, met een slaapgedeelte, aparte keuken en badkamer, en een groot terras.
Daarnaast is er een hindernisbaan en speeltuin voor volwassenen en kinderen. < br /> • Dit unieke pand met uitzicht op de vallei en de bergen ligt in het hart van een biologische gang genaamd Cerros de Jesus. Je hebt je eigen privé-natuurreservaat plus twee microklimaten. Het is een verborgen schat die ook een zeer lange lijst met extra attributen en extra's bevat om het voor de juiste koper echt een once in a lifetime kans te maken.

DETAILS WONING: De woningen liggen op ongeveer 300 meter afstand van elkaar op grote plateaus, gescheiden door een klein bos en een seizoensgebonden kreek met watervallen. Er zijn meerdere natuurlijke terrassen klaar om meer huizen / hutten te bouwen zonder dat er zware machines nodig zijn.
Hoofdhuis in koloniale stijl -
Gebouwd in 1996: 4 slaapkamers / 3 badkamers, open woonkamer en keuken met verbazingwekkende exotisch hout gewelfd plafond en plafondventilatoren. Geniet van het prachtige uitzicht op de bergen vanaf de nieuw geïnstalleerde keuken en ontbijteiland. Keuken is voorzien van exotische granieten aanrechtbladen, dubbele ovens, groot 5-pits roestvrij gasfornuis, 2 spoelbakken en Amerikaanse koelkast / vriezer met ijsmachine. Nieuwe op maat gemaakte kasten door het hele huis bieden voldoende opslagruimte. Slaapkamer vier is voorzien van airconditioning en heeft een grote inloopkast en een grote voorraadkast voor voedsel met aparte airconditioning.
Een groot terras met zoutwaterzwembad met jacuzzi, prachtig uitzicht en een grote, ingebouwde infrarood gasbarbecue - perfect voor een feestje!
Pension in Ranch-stijl -
Gebouwd in 2009: 3 slaapkamers / 2 badkamers, grote ramen met prachtig uitzicht op de bergen en de vallei. Onlangs gerenoveerde keuken met kwartswerkbladen en ingebouwde ontbijthoek. Heeft ook een vlak gebied met een fantastisch uitzicht naast het huis - perfect voor het toevoegen van een cabana of zwembad. Groot vlak grasveld aan de voorkant van het huis geschikt voor een helikopterplatform.

AQUAPONICS-SYSTEEM & BOERDERIJGEBIED:
Het aquaponics-systeem en de kas zijn gebouwd in 2010. Er zijn 6 grote tanks van gewapend beton die visstikstofrijk water gebruiken om de planten te voeden en tegelijkertijd tijd dat de planten het water filteren en van zuurstof voorzien dat naar de aquariums wordt teruggevoerd. Tanks zijn allemaal van cement, geen vuil: 42 voet lang x 5 voet breed x 4 voet diep (14 meter lang x 1,5 meter diep x 1 meter breed). Vier van de tanks hebben media-plantenbedden erboven en bevatten vissen, twee zijn opgezet als een recirculatiesysteem, één produceert eendenkroos om het water te reinigen en een voedselbron voor de vissen en eenden te produceren, de andere een aquarium.
• Dit is het grootste en enige aquaponics-gebouw in zijn soort in Costa Rica, zo niet in heel Midden-Amerika.
• Kan ook worden gebruikt om garnalen, exotische aquariumvissen of zelfs spirulina te kweken. Elke tank heeft de capaciteit om tussen de 2000 en 4000 vissen te produceren (tilapia, garnalen, guapote en ook aquariumvissen). Momenteel goed gevuld met vis die op elk moment kan worden geoogst voor uw eigen plezier of als bron van inkomsten.
• Het systeem is volledig gesloten en je kunt op biologische wijze groenten telen met het stikstofrijke water uit de aquaria.
• Er gaat geen water verloren. Continu oogsten van vissen en planten het hele jaar door met zeer weinig energie.
• Het aquaponics-gebouw naast de kas beschikt over een keuken, slaapkamer, douchefaciliteit en badkamer. Er is ook een grote open ruimte die kan worden gebruikt als werkruimte voor vissen en groenten, een klaslokaal, een overdekte fitnessruimte, een leercentrum of zelfs een klein restaurant of café.
• Naast een eendenhuis en een vijver met waterval naar het aquaponics-gebouw, een andere bron van voedsel (eendeneieren en vlees) en kunstmest.

EETBARE / GENEESKUNDIGE PLANTEN:
Onder de berg en het privébos staat een verscheidenheid aan eetbare en medicinale planten, waaronder fruitbomen en andere seizoensgewassen, allemaal 100% biologisch, met enkele open gebieden gebruikt om gewassen te verbouwen zoals 8 soorten citrusvruchten, 5 soorten mango, papaja, drakenfruit, broodfruit, zwarte zapote (ook bekend als chocolademousse fruit), rozenappels, cashewnoten, banaan, weegbree, guave, yucca, taro, chili paprika's, aloë vera, Kerson (suikerspin) fruit, duivenerwten, Maya-spinazie en moringa-bomen behoren tot 60 verschillende soorten fruit.
Andere nuttige planten zijn kalebasbomen (voedsel en biobrandstof), neembomen (een natuurlijke insectenwerend en medicinaal), houthakkersbomen, guanabana / zuurzak (medicinaal), arrowroot, een kurkuma plantage, ceylon kaneelbomen, jatrophra curcas voor biodiesel en nog veel meer !.

WATER:
Daar zijn 4 grote ondergrondse watervoerende lagen op het terrein, plus verschillende natuurlijke bronnen en kreken met watervallen. De belangrijkste bron wordt geboren in het bosreservaat en draait het hele jaar door voeder-distributietanks voor beide huizen en de aquaponics-operatie. Back-up goed is klaar voor gebruik indien nodig. Er zijn GEEN fabrieken, GEEN boerderijen, GEEN landbouwafvoer, GEEN stadsgrond of luchtvervuiling. Water is zo puur als het maar kan zijn!

NATUURBEHOUD:
In het hart van de biologische corridor, Cerros de Jesús. Verbindt vanuit Nicaragua helemaal door Costa Rica en Panama.
Herbeboste stukken land met 11.000 inheemse bedreigde exotische bomen om de terugkeer van meer fauna aan te moedigen. Kan voor het publiek worden opengesteld als een educatief centrum voor dieren in het wild, of bouw overal extra paden voor het gemakkelijk bekijken van dieren in het wild en een spectaculair uitzicht op de vallei beneden.
Lokale fauna omvat jaguarundi, ocelot, poema, witstaarthert, kinkajou, coati , Guanacaste-miereneter, konijnen, verschillende soorten kikkers (goede indicatie van een gezonde omgeving) en schildpadden. Het herbebossingsproject heeft grote hoeveelheden vogels, witkop- en brulapen aangetrokken, en nog veel meer.

ARCHEOLOGISCH BEWAREN:
Archeologische vindplaatsen van de Chorotega-cultuur op het terrein. Gereedschap, aardewerk, bijlen enz. Gevonden. Stenen werktuigen en aardewerkscherven: dierlijke vormen gemaakt van klei. Chorotega-mensen stammen af van Maya's.

LOCATIE:
De locatie van het pand nabij de bloeiende stad Nicoya zorgt ervoor dat uw privacy en afzondering in evenwicht worden gehouden door volledige toegang tot alle vereisten voor modern, veilig leven. Nicoya biedt alle essentiële voorzieningen - daar vindt u het grootste ziekenhuis van de regio, de lokale overheid en administratie, en vele restaurants en winkels.
Het charmante bergstadje Hojancha is een andere optie voor restaurants, boodschappen en andere benodigdheden. De warme gemeenschap van de lokale bevolking en expats maakt uw bezoek aan het postkantoor, de bank of een van de beste stranden van Costa Rica, Playa Samara, slechts 28 mijl afstand.

ANDERE KENMERKEN:
• Het pand heeft twee aparte ingangen met poorten, waardoor het aquaponics-gebouw, de hut en het gastenverblijf onafhankelijk van het hoofdgebouw kunnen worden betreden.
• 30 hectare licht glooiend naar vlak land met stromende kreken, watervallen en natuurlijke rotspoelen om in te waden
• 4 perfect vlakke terrassen met een prachtig uitzicht, groot genoeg voor veel meer huizen of hutten. In totaal is er ongeveer 80 hectare perfect vlak land op het terrein dat perfect geschikt is om meer constructies te bouwen.
• Volledig rustige en uiterst veilige en afgelegen gemeenschap! Leef in totale rust en sereniteit.
• Biobrandstofplantage voor het hele jaar door biodieselproductie; Teak & Melina nu klaar om te oogsten + 2500 bedreigde herbeboste Ron Ron-bomen (nog 20 jaar om te oogsten).
• 1 voertuig inbegrepen: 2006 7-persoons Mitsubishi Montero 4x4 werkpaard.
• Vogelparadijs: ornitholoog zal hou van het bekijken van honderden zeldzame exotische vogels allemaal op één plek! Slaty-tailed en zwartkop Trogon, Squirrel Cuckoo, turkoois-wenkbrauwmot, langstaartmanakin, lachende valk, toekans, kolibries, spechten, haviken en nog veel meer, waaronder honderden migrerende soorten.
• Geschikt voor een opzettelijke gemeenschap, holistische geneeskunde retraite, postoperatieve revalidatie resort, eco-resort, yoga retreat centrum, biologische boerderij, educatief centrum, kan worden onderverdeeld in afzonderlijke percelen of gewoon een afgelegen toevluchtsoord met een prachtig uitzicht voor een veeleisende koper.
• Kan gemakkelijk zelfvoorzienend worden.
• 22 hectare van het bergachtige gebied is een biologisch reservaat / ecopark educatief centrum gevoed door 100% bronwater. De overheid betaalt $ 1800 / jaar "beschermingsplan" om dit te behouden.

Plattegrond

Locatie

Contact Verkoper

Deze woning is al verkocht

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons