Huis met 5 slaapkamers / gastenverblijf

ViaVai,  Coimbra,  Portugal
verkocht

Overzicht

  • bedrooms 5
  • bathroom 2
  • Grootte van de Woning: 157.22 sqm
  • Perceeloppervlakte: 643.22 sqm
  • Dakterras

Details

Beschrijving van de woning
Deze prachtige gezinswoning / gastenverblijf, is gelegen in een rustig dorpje nabij Penela, in Midden Portugal. Het is gelegen aan een rustige landweg aan de rand van Penela. Het huis heeft 5 slaapkamers, 2 badkamers, een ruime open woonkamer met daarin de keuken, eet- en woonkamers. Het is in een kalme, rustige omgeving omgeven met uitzicht op heuvels, bossen en het dorp. Slechts enkele minuten van de belangrijkste stad Penela. Deze woning zou de perfecte gezinswoning of gastenverblijf zijn om te huren als u op zoek bent naar een investeringsmogelijkheid.

Kenmerken…
Huis 157,22 m2
Land 643,22m2
2 Verhalen
5 Slaapkamers
2 Badkamers
Dakterras
Tuin met fruitbomen

In detail…
Dit is een unieke familie woning die met de grootste zorg is gerenoveerd, waarbij veel van de originele kenmerken zijn verwerkt. De voordeur is de originele massief houten deur met glazen luik die uitkomt in de open woonkamer, eetkamer en keuken. De vloeren zijn over de gehele begane grond betegeld. De originele houten balken en het gewelfde plafond zijn wit geverfd waardoor de hele ruimte een lichte, luchtige uitstraling heeft. De originele stenen open haard is voorzien van een houtkachel die deze ruimte voldoende warmte geeft. Twee sets dubbele deuren leiden vanuit de eet- en woonkamer naar de patio en de tuin. Met een wand van glazen ramen die veel licht binnenlaten. Met de originele dikke stenen muren die het lekker koel houden in de zomer en warm in de winter.

De op maat gemaakte keuken heeft open onderkasten en grote opbergkasten, ook met behoud van de originele kenmerken. Er is een vrijstaand fornuis met afzuigkap en er is voldoende ruimte met aansluitingen voor een vaatwasser en wasmachine. De wasbak bevindt zich onder het raam met uitzicht op de privétuin.

Vanuit de keuken leiden drie treden naar beneden naar de hoofdbadkamer met douche en ingebouwde wastafel en elektrische handdoekdroger. Verderop in de doorgang heb je aan je rechterhand twee slaapkamers. Een eenpersoonskamer met stapelbedden en een tweepersoonskamer. Aan het einde van de doorgang aan de linkerkant bevindt zich een grote berging momenteel met tuingereedschap met een deur die direct naar de tuin leidt, deze zou eventueel ook kunnen worden omgebouwd tot een extra slaapkamer.

Vanuit de woonkamer kamer er is een trap die naar beneden leidt naar een ruime speelkamer en een extra woonkamer met tv-ruimte, met dubbele glazen deuren naar de voortuin van het huis. De glazen deuren zijn voorzien van de originele houten luiken en prachtige stenen details. Er is nog een vrijstaande houtkachel in deze ruimte die voldoende is om de ruimte in de winter te verwarmen. Naast de houtkachel is een kleine berging. Vanuit deze grote ruime lichte kamer met gewelfd plafond leidt een houten trap naar de tweede badkamer, rechts naast de overloop. Het is een grote lichte kamer met dubbele ramen en glazen bakstenen details die de ruimte overspoelen met veel licht. Deze badkamer heeft een ligbad met douche boven het hoofd. Een ingebouwde ijdelheid en planken die veel opbergruimte bieden.

Je gaat dan van de overloop naar de doorgang, die leidt naar de drie slaapkamers aan deze zijde van de woning met openslaande deuren naar rechts die uitkomen op een overdekt balkon met trap naar beneden in de tuin. Slaapkamer één ligt direct tegenover de overloop met een tweepersoonsbed en unieke originele kenmerken van de ingebouwde houten kast en kleine wasbak die bewaard zijn gebleven van het oorspronkelijke huis. Het raam heeft uitzicht op het dorp aan de overkant met heuvels en platteland. Aan dezelfde kant naar beneden is de doorgang de tweede slaapkamer op dit niveau ook met een uniek kenmerk van het oorspronkelijke huis met een ingebouwde glazen unit / boekenplank. De derde slaapkamer op dit niveau ligt direct aan de overkant met uitzicht op het dakterras.

Het huis kan dus indien nodig worden opgedeeld met twee slaapkamers aan de ene kant en drie aan de andere kant. De huidige eigenaren sluiten het drieslaapkamergedeelte af en verhuren de andere zijde vanuit de woonkamer als gastenverblijf, waardoor er veel verschillende mogelijkheden overblijven voor deze unieke mooi afgewerkte woning.

Buiten:
De privépatio leidt vanuit de open woonkamer met verschillende zitmogelijkheden en ruimte voor een hangmat, met een dorscirkel die momenteel tafels en stoelen heeft om buiten te eten. Het gazon is ommuurd en omheind, perfect voor huisdieren en om het privé te houden. Er is een verscheidenheid aan fruitbomen, waaronder olijf-, sinaasappel-, citroen-, pruimen-, peer-, granaatappel- en laurierblad. Een houten trap leidt van het grasveld naar het dakterras dat wordt omgeven door een adembenemend uitzicht op het landschap en de aangrenzende bosrijke omgeving. Dit leidt tot een andere prachtige eetgelegenheid in de buitenlucht, of om gewoon te relaxen en te genieten van het omliggende platteland.

Locatie ...
Gelegen in de buitenwijken van Penela, het middelpunt van het land. Penela is de meest zuidelijke gemeente van het district Coimbra en grenst aan Ansião, Figueiró dos Vinhos, Condeixa-a-Nova, Miranda do Corvo en Soure. Het kasteel bevindt zich zeer prominent op de top van de stad Penela, het is een van de oudste graafschappen van het land. Er zijn verschillende bergdorpjes, met typische en goed bewaard gebleven landelijke architectuur in de gemeente. Het is ook een van de bekendste gebieden voor de productie van Rabaçal-kaas. Dit gebied is erg populair bij expats vanwege de prachtige uitzichten, rivierstranden en buitenactiviteiten. Er is een populaire internationale taverna / restaurant op 10 minuten loopafstand die uitstekend eten serveert en de belangrijkste ontmoetingsplaats van de omliggende gebieden is.

De dichtstbijzijnde grootste stad is Ansião, op ongeveer 15 minuten rijden. Het heeft niet alleen alle grote winkels die u nodig heeft, het staat ook bekend om de uitgestrektheid van de valleien en bergen. Typische dorpjes en veel bestaande uitzichtpunten met uitzicht op de prachtige gebieden. De draaiende windmolens van Melriça, Outeiro en Portela zijn levende getuigenissen van de typische natuur van deze regio. De Nabão-rivier is een andere must-see locatie in dit gebied of u kunt de 7 wandelroutes verkennen die de gemeente u biedt.

De prachtige stad Coimbra, de derde grootste stad van Portugal, ligt op slechts 30 minuten afstand . Coimbra wordt beschouwd als de universiteitsstad van Portugal, maar was meer dan 100 jaar de middeleeuwse hoofdstad van het land. Dit samenspel van oude geschiedenis en vooruitstrevende studentenidealen komen samen in Coimbra om een fascinerende toeristische bestemming te vormen. De stad heeft de rivier de Mondega die zich een weg baant door de stad, wat bijdraagt aan de charme. De universiteit is gebouwd op het terrein van een voormalig paleis en staat bekend om zijn barokke bibliotheek, de Biblioteca Joanina en zijn 18e-eeuwse klokkentoren. In het oude centrum van de stad ligt de 12e-eeuwse romaanse kathedraal Sé Velha.

Porto ligt op ongeveer anderhalf uur rijden en Lissabon op ongeveer 2 uur rijden. De kustplaats Figueira da Foz en de beroemde badplaats Nazaré met de grootste golf ooit geregistreerd, liggen beide op een uur rijden.

Dit is een zeer uniek eigendom in een prachtig dorp en mag je niet missen!





Locatie

Contact Verkoper

Deze woning is al verkocht

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons