This advert is no longer active. The property may have been sold or taken off the market.

Gerenoveerde watermolen met 4 slaapkamers

Vila Nova de Poiares,  Coimbra,  Portugal
€350.000

Overzicht

  • bedrooms 4
  • bathroom 3
  • Grootte van de Woning: 327.37 sqm
  • Perceeloppervlakte: 5710 sqm
  • Verwarmd zwembad
  • Rivier
  • Geïntegreerd geluidssysteem
  • Gouden visumkans

Details

Beschrijving van de woning
Deze prachtige gerenoveerde watermolen is gelegen in de gewilde omgeving van Vila Nova de Poiares. Het is in een rustige, rustige omgeving met een rivier die langs het terrein stroomt, omgeven met uitzicht op de heuvels, de rivier, het bos en het platteland. Het ligt aan het einde van een landweg en heeft dus geen doorgaand verkeer. Toch slechts enkele minuten verwijderd van de belangrijkste stad met alle nodige voorzieningen. Deze eigenschap zou de perfecte gezinswoning of gastenverblijf zijn om te huren als u op zoek bent naar een investering, aangezien er in de omgeving niets dergelijks is.

Kenmerken…
Huis 327,37 m2
Terrein 5710m2
2 verdiepingen, balkons
4 slaapkamers
3 badkamers
Garage
Zwembad (verwarmd)
Vloerverwarming
Geïntegreerd geluidssysteem
Jaccuzzi
Sauna
Buiten eethoek met glazen bijgebouw
Boorgat
Bron
Rivier
Fruitbomen

In Detail…
Het huis ligt aan een rustig landweggetje, met uitzicht op aangrenzende velden en de heuvels van Serra da Lousã, zonder doorgaand verkeer. U betreedt het pand via elektrische poorten, langs een stenen oprit met voldoende parkeergelegenheid voor een paar auto's, samen met een garage voor 2 wagens. De tuin heeft een boomgaard met een verscheidenheid aan fruitbomen, kersen, perziken, granaatappel, aardbeiboom, dadelpruim, loquat, sinaasappel, mandarijn, abrikoos, druiven, bonen, kweepeer, limoen, pruimen, kastanje- en olijfbomen. Een groentepleister en opslagschuur voor dieren. Het huis is ommuurd met aangrenzend extra land waar u gastenverblijf kunt hebben of het voor landbouw kunt gebruiken.

De poorten openen naar het kenmerk van de originele put en originele stenen door het hele pand. De rivier is een opvallend kenmerk langs de hele zijkant van het pand. Het zwembad bevindt zich op een verhoogd terras met een waterfontein, die de perfecte druk geeft voor al die schoudermassage. Het zwembad is verwarmd en kan het hele jaar door worden gebruikt, samen met een buitendouche. Er is een groot geplaveid gebied voor buitenactiviteiten en een zitgedeelte, met een paar opties verspreid over het hele terrein, met een groot balkon rondom en plekken om langs de rivier te zitten en te genieten van het kijken naar de spelende otters en de wilde dieren die naar de rivier komen van de andere kant. Er worden vaak herten gespot, samen met fazanten en wilde zwijnen.

U komt binnen via de voordeur, dit is de originele massief houten deur met glazen luik naar de keuken. Overal in het pand ziet u dat ze de originele kenmerken van het huis uit 1863 hebben behouden en dat de renovatie rond 2012 werd voltooid. De achterdeur van de keuken leidt naar het eetgedeelte buiten en het glazen bijgebouw voor entertainment. Vanuit de keuken heb je de woonkamer aan de rechterkant, met een trap naar beneden naar de kelder, die het originele mechanisme van de watermolen heeft, en nu een jacuzzi en sauna heeft voor die luxe SPA-retraite. Door het hele huis zijn er ingebouwde speakers voor geluid en kunnen in verschillende ruimtes worden gezoneerd. De pelletbrander in de woonkamer verwarmt ook de verwarmde vloeren op de benedenverdieping, waarbij de dikke stenen muren als isolatie dienen om de warmte in de winter vast te houden en in de zomer lekker koel te houden.

Terug door de keuken leidt naar de twee slaapkamers en badkamer beneden, allemaal met prachtige stenen en houten details. Een houten trap leidt naar de bovenste verdieping, waar nog twee slaapkamers en een badkamer zijn. Het grote afgeschermde balkon biedt uitzicht op de heuvels van Serra da Lousã en het platteland. De geluiden van de rivier, kikkers en vogels zijn overheersend en geven zeker dat gevoel van rust en kalmte.

Het buitenhuis is prachtig afgewerkt met steen en hout detail, koperen kranen en de originele stenen wasbak zijn een unieke functie, met een pizzaoven en ingebouwde BBQ. De glazen deuren gaan allemaal open met de rivier aan de ene kant en leiden naar het hoofdgebouw aan de andere kant, wat de perfecte entertainmentruimte buiten vormt, ook met een geïntegreerd geluidssysteem.

Locatie…
Het pand is gelegen in het centrum van Portugal, op enkele minuten afstand van Vila Nova de Poiares (5 minuten rijden of 15 minuten lopen), bestaande uit cafés, supermarkten, banken, gezondheidszorg , kwetsbare verzorgingshuizen, een groot sportcomplex met zwembaden, tennisbanen en fitness, parken, lokale markten en een school. Het beschikt over een kartbaan buiten, een bowlingbaan met biljarttafels, speelautomaten en de Piscinas da Fraga - natuurlijke buitenzwembaden.

“Vila Nova de Poiares, een gemeente met een toekomst ”Is niet alleen een toeristische slogan, het vertegenwoordigt de ware essentie van een gemeente die streeft naar groei en harmonieuze ontwikkeling, maar heeft de kleine details die haar bezoekers en bewoners betoveren niet verloren. Gelegen midden in het centrum van de wijk, is Vila Nova de Poiares echt een grens tussen de kust en het binnenland, in een perfecte balans tussen de ontwikkeling van de kust en de kwaliteit van leven in het binnenland. In de vier parochies van de gemeente vinden we adembenemend mooie natuurlandschappen, samen met een uitstekende keuken. Poiares staat bekend om de traditionele maaltijd Chanfana (geit) en heeft veel gewilde restaurants in de regio. Het gebied is ook ideaal voor economische ontwikkeling, met een van de grootste bedrijventerreinen in de regio. Er wordt veel Engels gesproken in deze regio met de toestroom van buitenlanders.

Er zijn veel rivierstranden in de buurt en er zijn veel buitensporten en activiteiten voor avontuurlijke mensen. Samen met raften op de rivier en paddleboarden op de rivier de Mondego, beginnend bij het pittoreske Penecova River Beach, dat op slechts 10 minuten afstand ligt.

Het betoverende stadje Lousã ligt op 10 minuten in de andere richting, richting Coimbra. Serra da Lousã is een van de grootste schatten in Centraal Portugal, de perfecte bestemming om in contact te komen met de natuur. Het staat bekend om zijn vele schistdorpen, verspreid over de meest romantische bergen van Portugal. Samen met een zeer goede infrastructuur, met supermarkten, medische centra en alle nodige voorzieningen.

De prachtige stad Coimbra, de op twee na grootste stad van Portugal, ligt op slechts 25 minuten afstand. Coimbra wordt beschouwd als de universiteitsstad van Portugal, maar was meer dan 100 jaar de middeleeuwse hoofdstad van het land. Dit samenspel van oude geschiedenis en vooruitstrevende studentenidealen komen samen in Coimbra om een fascinerende toeristische bestemming te vormen. De stad heeft de rivier de Mondega die zich een weg baant door de stad, wat bijdraagt aan de charme. De universiteit is gebouwd op het terrein van een voormalig paleis en staat bekend om zijn barokke bibliotheek, de Biblioteca Joanina en zijn 18e-eeuwse klokkentoren. In het oude centrum van de stad ligt de 12e-eeuwse romaanse kathedraal Sé Velha.

Porto ligt op ongeveer 1 ½ uur rijden en Lissabon op ongeveer 2 ½ uur rijden. De kustplaats Figueira da Foz aan zee is ongeveer 50 minuten. De beroemde badplaats Nazaré met de grootste golf ooit gemeten ligt op iets meer dan een uur rijden.

Dit is echt een klein stukje paradijs in Centraal Portugal en een must see!


Locatie

Contact Verkoper





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons