Cortijo met 9 slaapkamers en S/C-appartement

Urcal,  Almería,  Andalucía,  Spanje
verkocht

Overzicht

  • bedrooms 9
  • bathroom 3
  • Grootte van de Woning: 221 sqm
  • Perceeloppervlakte: 5879.13 sqm
  • Bouwjaar: 1900
  • Uniek pand met 9 slaapkamers
  • Traditionele Spaanse Cortijo
  • Zorgt voor inkomen
  • Bestaande verhuurbedrijf
  • Apart appartement
  • Rustig gelegen in een gehucht
  • Zwembad
  • Volledig omheind
  • Bijgewerkte septic tank
  • Uitstekende internettoegang

Details

Als u op zoek bent naar een 'nieuw leven in de zon', dan is Cortijo Paraiso misschien wel het huis voor u en uw gezin. Cortijo Paraiso is een grote traditionele Spaanse boerderij met een groot kunstgras terras met een dompelbad (3mx5m) en een prachtig uitzicht op de stranden van San Juan De Los Terreos - PLUS - een apart appartement met 3 slaapkamers dat verhuurd wordt het hele jaar door met Airbnb en particuliere verhuur. Het dorp Urcal ligt op loopafstand met twee leuke bars/restaurants (Engels en Spaans), een dokterspraktijk, een kleuterschool, een speeltuin en een gemeenschappelijke ruimte voor vergaderingen en feesten.

LOCATIE< br />Cortijo Pariso ligt op slechts 7 minuten rijden van de snelweg A7/E15, waardoor het zo goed bereikbaar is voor de luchthavens van Almeria, Murcia en Alicante. De stad Huercal-Overa ligt ook op slechts 12 minuten rijden met supermarkten, apotheken, banken, middelbare scholen, een mooi groot park, een sportcentrum, een zwembad en vele restaurants, bars en cafés om te genieten van lokaal Spaans keuken. Er zijn stranden bij San Juan, de beroemde witgekalkte stad Mojacar, Vera en Garrucha waar u ook veel golfbanen vindt.

INGANG
Cortijo Pariso ligt in een klein gehucht van 5 huizen. U komt binnen via de eigen elektrische poort naar een grind oprit en parkeergelegenheid voor 3 auto's. Er is een carport en een berging. Hier vindt u 'Casita Lola', een 3-kamer appartement voor maximaal 6 personen. Het appartement is in 2021 gerenoveerd en heeft nu nieuwe vloeren, een nieuwe grote woon-/eetkamer, 3 slaapkamers, een gloednieuwe keuken en badkamer. De verwarming en airconditioning zijn in december 2022 geïnstalleerd. Buiten is er een mooie terrasvormige patio met zitje en een barbecue voor de gasten. De Casita is volledig gescheiden van het hoofdgebouw, waardoor gasten en eigenaren privacy hebben. Casita Lola wordt de hele zomer van 2023 verhuurd aan Franse en Spaanse families en vrienden. Als u de woning op Airbnb en of het inkomenspotentieel ervan wilt bekijken, vraag dit dan door contact op te nemen met de eigenaar.

Naast het gebruik van het appartement voor Airbnb, runnen de eigenaren ook een scooter Touring- en verhuurbedrijf. Bezoekende scooterrijders gebruiken het appartement tijdens hun tochten. En uiteraard is het een geweldige plek om familie en vrienden te bezoeken.

HOOFDHUIS
Als u de Casita passeert (wat u aan beide kanten van de Casita kunt doen), komt u in het hoofdgebouw via privépoorten naar een mooie omheinde ommuurde tuin en de voordeur. Hier komt u binnen in het middelpunt van het huis, de grote lounge met zijn prachtige bogen en nieuw geïnstalleerde pelletkachel. De ruimte is circa 33 vierkante meter dus er is voldoende ruimte voor een zit- en eethoek. Als u een aparte eethoek wilt, is er een kamer aan de woonkamer die momenteel als slaapkamer wordt gebruikt.

Er is een grote nieuw betegelde, nieuwe douche naast de woonkamer met toilet, wastafel en bidet. Via de boog kom je bij de heerlijke grote en nieuwe keuken met inbouwapparatuur (alles inbegrepen: wasmachine, koelkast met vriesvak, vaatwasser, gasfornuis, elektrische oven en veel kastruimte van boven naar beneden. Aan de ontbijtbar kun je bewonder het prachtige uitzicht over het landschap.Als u meer zitplaatsen wilt toevoegen, is er voldoende ruimte om aan de keuken toe te voegen.Er is nog een deur die u de keuken verlaat of naar een ander privéterras.Van hieruit komt u bij het zwembad , het terrein en de vliegvrije ruimte.

Als u de vliegvrije ruimte betreedt, is er nog een deur naar het hoofdhuis waar u een van de slaapkamers betreedt maar momenteel in gebruik is als berging.De Flyfree is ooit gebruikt als eetruimte voor gasten maar wordt nu gebruikt als 'serre' en uitgang voor de honden!

Als je door de hor de berging inloopt kom je in een kleine ruimte waar u de trap vindt die naar de eerste verdieping leidt (plus de bergkast onder de trap). De rood betegelde trap brengt u naar een gang en vervolgens 5 slaapkamers en een nieuwe doucheruimte. De eigenaren hebben de baden laten verwijderen, maar deze konden gemakkelijk opnieuw worden geïnstalleerd. Een van de kamers is in gebruik als kantoor/onderwijsruimte. Ooit overwogen de eigenaren om de eerste verdieping om te vormen tot een open leefruimte en het aantal slaapkamers te verminderen. Er zijn veel mogelijkheden om de ruimte op de bovenverdieping opnieuw in te richten als deze momenteel niet aan uw behoeften voldoet.

ZWEMBAD
Het dompelbad was al geïnstalleerd toen de huidige eigenaren er in 2016 introkken. toestemming is verkregen, het zwembadoppervlak kan worden vergroot en er zijn veel lokale en gerenommeerde bouwers om bij dit proces te helpen. Het zwembad is privé gemaakt voor de gasten, zodat ze volledige toegang hebben tot het zwembad en het terras. Maar als er geen gasten zijn, dan is de toegang via de keukendeur of hordeur. Rondom het zwembad en in de muur die het pand omringt, is verlichting geïnstalleerd waardoor het 's nachts erg mooi (en veilig) is.

BUITEN RUIMTE
Aan de achterkant van het horgedeelte bevindt zich een omheind terrein van ongeveer 2.000 vierkante meter om de honden te 'huisvesten'. Er is extra land met amandelbomen, maar is niet gebruikt door de huidige eigenaren, maar heeft een groot potentieel als u een enthousiaste tuinier bent. Een pad in het 'tuin'-gebied brengt je naar een reeks poorten (een set voor een tractor en een voor voetgangers) waar je toegang hebt tot een openbare Camino (ik zeg openbaar, maar die wordt door niemand gebruikt!) minuten lopen bent u op de Rambla. Als u honden heeft, dan is dit echt een geweldige accommodatie vanwege de toegang tot wandelingen en veiligheid voor uw huisdieren. Er staan granaatappel-, sinaasappel- en olijfbomen - allemaal vruchtdragende in de tuin. Aangezien het pand als 'rustiek' is geclassificeerd, mogen er in de omgeving geen bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd.

WERKPLAATS
Onder het huis, onder de keuken, bevindt zich een grote werkplaats met elektra. Er is ook een aparte elektriciteitsmeter voor de Casita, aangezien deze door vorige eigenaren voor lange termijn is verhuurd.

BEDRIJFSKOSTEN vanaf 2023:

- Water € 25 per maand. (Naast leidingwater heeft het huis een eigen watertank die handig is als back-up)
- IBI € 190 per jaar (gemeentebelasting)
- Basura (vuilnis) € 40 per jaar
- Internet €37 per maand
- Elektrisch: momenteel €128 per maand.

Plattegrond

Locatie

Foto's van de locatie

Contact Verkoper

Deze woning is al verkocht

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons