Veilig paradijs voor kunstliefhebbers - Mozaïekkunstvilla

Tulle,  Corrèze,  Nouvelle-Aquitaine,  Frankrijk
€950.000

Overzicht

  • bedrooms 5
  • bathroom 4
  • Grootte van de Woning: 450 sqm
  • Perceeloppervlakte: 2 Acres
  • Bouwjaar: 1970
  • Kunst, Designer Villa, Avant-Garde-architectuur
  • Kathedraalwoonkamer met monumentale graniethaard
  • geen buren over het hoofd
  • exclusieve privacy
  • 3 parkeerplaatsen
  • terrassen en balkon
  • Garage voor 2 4x4 auto's
  • Limoges porselein
  • 14 kamers
  • Op het zuiden gericht

Details

Zoals te zien in de Channel 4-productie "A Place in the Sun" met Laura Hamilton, bevindt een kunstwerk Villa d'Azur zich in Frankrijk, in het meest ecologische gebied van Europa (Nouvelle Aquitaine, Correze), het land dat de voorkeur geniet en gekozen wordt door de Franse presidenten, aangewezen vanwege zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en historisch erfgoed, samen met de ecologische en sociale veiligheid. Beste wegen van Frankrijk, die ook door bos lopen, goed onderhouden met asfalt. De villa profiteert van een perfecte dominante positie, met 360 graden vrij uitzicht en 100% gegarandeerde absolute overstromingsvrije geografische ligging "verleden, heden en toekomst"! Een zeldzame "bijoux" die vergeleken kan worden met een "Shangri La" van James Hilton roman "The Lost Horizon"! Het wordt volledig instapklaar verkocht en biedt een comfortabel verblijf, of het nu voor een zeer privévakantie of permanent is.

Dit is een opmerkelijke en unieke villa met ongelooflijk honderden vierkante meters aan kunstwerken. De villa heeft een totale vloeroppervlakte van 450m2 (288m2 hoofdwoning + servicevloeroppervlakte) en de gehele buitenoppervlakte, het zwembad, de omliggende terrassen, vloeroppervlakken en trappen zijn echte kunstwerken in een fijn glasmozaïek, evenals intern veel deuren en wandoppervlakken tonen echte kunstwerken van de vooraanstaande kunstenaar en grondlegger van de neo-illuministische kunst. De werken in de villa zijn geïnspireerd op de muziek van Claude Debussy "Images" en de Tempel van Salomon, met de kunstwerken met geruit bordpatroon bij de ingang en het zwembadgedeelte.

Het terrein is volledig omheind rond en beschikt over een eigen botanische tuin, aangelegd in de afgelopen 40 jaar. 310 volwassen bomen vormen een natuurlijke grens van 8-9 meter hoog en bieden totale privacy. Het mozaïek heeft de wonderbaarlijke neiging om niet te hoeven worden schoongemaakt, omdat het zichzelf reinigt door regen en lucht. Het water wordt door de gemeente rechtstreeks uit de natuurlijke bron geleverd en is daarom zeer zuiver, vrij van chloor en kalkaanslag. Ongeveer 1 uur van de stad Limoges met uitstekende internationale vervoersverbindingen.

Minder dan een uur van de historische stad Limoges (beroemd om zijn porselein dat dateert uit de 18e eeuw), in het hart van een Nationaal Park bekend om zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. De villa werd oorspronkelijk ontworpen als een avant-garde architectonisch stuk, voor de industriële erfgenaam van de porseleinfabriek van Limoges, door een beroemde architect uit Limougeaud. Dit pand beschikt over een uiterst bevoorrechte leefomgeving, een mediterraan microklimaat, vrede, volledige privacy en rust, een benijdenswaardig panoramisch uitzicht en op slechts vijf minuten afstand van het dichtstbijzijnde stadje met alle voorzieningen. Er zijn twee grote toeristische meren in de omgeving, golf- en paardenactiviteiten, en ook kajak-kano-activiteiten. Er is ook een renbaan bij het Pompadour Chateau op slechts 1 uur rijden van de villa. Sinds 1837 organiseert de Pompadour Horse-race Association in de zomer jaarlijks paardenraces, op het vlakke en over sprongen. De renbaan (hippodrome) van Pompadour, beoordeeld als 1e klasse voor sprongen en 2e klasse A op het vlakke, wordt beschouwd als een van de mooiste van Frankrijk. De races in Pompadour zijn van echte kwaliteit. In feite passeren veel paarden deze Correziaanse stad op weg naar andere evenementen in Parijs of Pau. Het hele renbaanterrein strekt zich uit over zo'n 30 hectare, met ongeveer 2 hectare aan piste, en biedt plaats aan maximaal 1500 toeschouwers op de tribune en 1050 zitplaatsen. Parkeren is mogelijk bij de ingang van de baan, of op de parkeerplaats bij het Château. Er is een panoramisch restaurant en snackbars voor toeschouwers op de bovenste verdieping, met gokmogelijkheden voor de Pari Mutuel Hippodrome.
--------------------- --------------------------------------------- --------------------------------------------- ---------
- 3 verdiepingen, goed geproportioneerde karaktervolle accommodatie, voorzien van alle comfort van de beste merken, waaronder krachtige en zuinige Viessmann oliegestookte ketel.

- De plafonds variëren van 2,70 m tot 5,40 m hoog.
- Royale kamers
- Verwarmd mozaïekzwembad 10mx5m tot 2,20m diep
- Terras rond zwembad 10mx15m
- tweede terras/veranda van 14 m lang
- bronwater uit kranen
- gebied met meren met nautische vrijetijdsactiviteiten, klein skigebied op 50 km
- gebied dat de voorkeur geniet en gekozen is door de Franse presidenten vanwege sociale en milieuveiligheid
- privévliegveld in de buurt
- mogelijke helikopterlanding
- mogelijkheid tot jagen, visrechten
- golf
- paardenactiviteiten/paarden
- supermarkten, winkels, kappers, restaurant, wijnspecialist, tandarts, artsen op 5km
--------------------------- --------------------------------------------- -----------------------------------------
Entree/ingang Receptiehal - 15' 6'' x 13' 1'' (4,72 m x 4 m)
Wc / Wc
Sejour Cathèdrale / Kathedraal Woonkamer - 26' 7'' x 15' 5' ' (8,1 m x 4,7 m)
Kamer 1 / Slaapkamer 1 - 15' 1'' x 13' 3'' (4,6 m x 4,05 m)
Salle De Bain / Ensuite badkamer
Kamer 2 / Slaapkamer 2 - 13' 3'' x 10' 10'' (4,05 m x 3,3 m)
Salle D'eau / Ensuite badkamer
Cuisine / Keuken - 19' 8'' x 15' 3' ' (6m x 4,65m)
Couloir / Overloop - 13' 1'' x 4' 1'' (4m x 1,25m)
Mezzanine Bibliotheek / Mezzanine Bibliotheek - 15' 5'' x 14' 5'' (4,7 m x 4,4 m)
Kamer 3 / Slaapkamer 3 - 17' 1'' x 14' 2'' (5,2 m x 4,33 m)
Eau-kamer / Ensuite badkamer
Bureau/studeerkamer - 4,65 m x 4,15 m (15' 3'' x 13' 7'')
Kamer 4 / Slaapkamer 4 - 19' 4'' x 13' 1'' (5,9 m x 4 m)
Salle D'eau/ensuite badkamer
Tuinopslag/tuinopslag - 13' 5'' x 6' 7'' (4,1 m x 2 m)
Frigo Chambre/koelkastkamer - 14' 9'' x 6' 7'' (4,5 m x 2 m)
Buanderie / wasruimte - 19' 0'' x 14' 7'' (5,8 m x 4,45 m)
Chaufferie / stookruimte - 15' 1' ' x 8' 6'' (4,6 m x 2,6 m)
Garage / Garage - 37' 1'' x 15' 1'' (11,3 m x 4,6 m)
Zwembad / Zwembad - 32' 10 '' x 16' 5'' (10m x 5m)

Veel meer foto's beschikbaar op de Magnolia Property-website.

Plattegrond

Office Copy Entry land position and Property Service Floor (1) Ground floor (2) First Floor (3) Northern Side Eastern Side Southern Side Western Side

Locatie

Contact Verkoper





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons