Huis / schuur in het natuurpark van de Limousin

Cussac,  Haute-Vienne,  Nouvelle-Aquitaine,  Frankrijk
verkocht

Overzicht

  • bedrooms 4
  • bathroom 3
  • Grootte van de Woning: 177 sqm
  • Perceeloppervlakte: 0.7 Hectares
  • Bouwjaar: 1800
  • Prachtig gerenoveerd huis met serre om voor te sterven en grote tuin met siervijver
  • Voornamelijk stenen gebouwd met veel originele kenmerken, houten balken en houtkachel.
  • Enorme schuur, met goed uitgeruste werkplaats
  • Elektriciteit neutraal, door middel van zonnepanelen, volledig centraal verwarmd en dubbele beglazing.
  • Gelegen in Parc Naturel regionale Perigord Limousin - weelderig, ongerepte en mooi
  • Gemakkelijke toegang tot lokale voorzieningen, supermarkten, restaurants, zwemmeren
  • Out-gebouwen geschikt voor verdere projecten
  • Volledig prive, gemakkelijk te onderhouden in de grond zwembad met terras
  • Beschutte moestuin en drie percelen bosgrond beplant met hernieuwbare kastanje
  • Limoges luchthaven 37kms - frequente vluchten naar Britse en Franse internationale verbindingen

Details

DETAILS

Het pand, gelegen aan de rand van de kleine gemeente La Benechie, op ongeveer 4 km van Cussac, bestaat uit een liefdevol gerestaureerd huis, dat is verbonden met een schuur, een extra gebouw in de nabijheid, een zwembad, een grote tuin met een visvijver, een WW2 historisch belangrijk huisje dat gerestaureerd moet worden, en een moestuin, die in totaal 3300 m² groot is, plus drie percelen bos beplant met hernieuwbare kastanje van in totaal 4000 m².

EIGENDOMSBESCHRIJVING

Het huis / de schuur werd oorspronkelijk gebouwd in 1859 (volgens de latei boven de open haard) en heeft twee modernere bijlagen erop.

Begane grond
Hal met keuken, bijkeuken en badkamer beneden. Een dubbel raam biedt toegang tot de kleine tuin. De vloer is betegeld
Keuken (3,95x3.25) is compact ingericht met hoekkeramische kookplaat, dubbele oven / magnetron en een verwarmde lade, en ruimte voor een koelkast met vriesvak. Een dubbel raam geeft uit op de tuin. De vloer is betegeld. Serre (5.30x3.70m) Rechtstreeks toegankelijk vanuit Kitchen via openslaande deuren. Dubbele beglazing, schuifdeuren aan externe twee zijden, stenen binnenmuur, houten balken en gipsplafond met twee velux te openen dakramen. Limousin-stijl eiken vloer. 3 treden naar woon / ontvangstruimte.
Bijkeuken - bevat een olieketel die de centrale verwarming en het tapwater verwarmt. Fitttings voor wasmachine en droger. Voldoende bergruimte
Beneden badkamer - bevat toilet, wastafel en douche en kan worden gebruikt als een kleedkamer door bezoekers die zwemmen. Klein ventilatieraam, de vloer is betegeld
3 treden van de entreehal tot
Woon / ontvangstruimte (5.20x7.60m) zichtbare balken en plafond, met mix van gips en aangeklede stenen muren, een graniet open haard met houten latei gegraveerd '1859', een 5 * Godin houtkachel, oude deur naar omheinde tuin en houten trap naar hoofdverdieping. Windows aan elke kant van de deur. Onder deze ruimte bevindt zich een 'grot' die, vanwege de omgevingstemperatuur, kan worden gebruikt voor wijnopslag en toegankelijk is via een valluik in de vloer.
4 stappen omhoog naar
Tweede ontvangstruimte (4.25x6.45m) Houten balken en gipsplafonds met overal stenen muren. Ingebouwde eiken boekenplanken. Overal betegeld en met vloerverwarming. 50% van de ruimte is dubbele hoogte. Twee ramen en een openslaande deur naar een kleine tuin. Houten trap naar open mezzanine slaapkamer (4.25x3.50m)

Bovenverdieping (vanuit woon / ontvangstruimte)
Open plattegrond - gebruikt als 'Kantoor / werkkamer' (4.20x4. 30) Houten balken en plafond, kastanje parketvloer, twee dubbele beglazing met ZW-aspect.
Linnenkast / inloopkast (2.80x1,80m) Legplanken voor linnen aan de ene kant, kledingstangen aan de andere en een 'verborgen' kostbaarheden veilig ingebouwd in de muur. Kleine slaapkamer (2.80x3.30m) Lieve kleine kamer met raam met NW-aspect. Houten balkenplafond en balken, kastanjehouten parketvloer, gipswanden.
Beneden 2 treden naar overloop,
Familiebadkamer (2.50x1.80m) - ligbad met douche en scherm, wastafel en toilet. Klein venster. Betegelde en gepleisterde muren naargelang het geval, betegelde vloer.
Hoofdslaapkamer met badkamer (5.10x4.10m) Alle wanden zijn gestuukt, behalve in de badkamer die betegeld is. Houten vloer. Openslaande deuren naar betegeld terras met houten balustrade en prachtig uitzicht. En-suite badkamer met douche, wastafel en toilet, verwarmd handdoekenrek.

Externe kamer, (ca.3.0x5.0m) toegankelijk via een kleine tuin en tot 6 stappen
Kan worden gebruikt als slaapkamer, kantoor, studio of zelfs tot een gîte. Houten vloer, stenen muren, zichtbare houten balken en gipsplafond, 2 ramen. Geen permanent elektriciteitsnet of water.
Opslagruimte onder deze kamer van vergelijkbare grootte is omsloten door dubbele deuren, die extern toegankelijk zijn.

Buiten
Uitgebreide terrassen en paden in natuursteen bieden plaatsen om te zitten en toegang te krijgen tot het pand vanaf de parkeerplaats.
Het gebied naast de hoofdingang is bedekt en vormt een barbecueplaats voor alle weersomstandigheden, een gearceerd eetgedeelte in de zomer, een opslagruimte in de winter en een discrete behuizing voor de 2500 ltr stookolietank.
Bloembedden grenzen aan het met gras begroeide gebied tussen de terrassen en het pad en het zwembad.

Zwembad
Oorspronkelijk geleverd door Christal Pools, is de 8,5x 6,0m pool gevormd door twee verbindende cirkels zoals in een nummer 8 vorm, en heeft een betegelde / flagstone surround. De noordkant van dit gebied is omheind met een metalen sierbalustrade. De blauwe voering werd ongeveer twee jaar geleden vernieuwd, net als het zirkoon-zandfiltersysteem dat naar beneden filtert tot 2 micron. De ph wordt automatisch aangepast voor het gemak, terwijl chlorering handmatig moet worden uitgevoerd. Het schoonmaken gebeurt normaal gesproken door een 'robot' en oppervlaktevuil wordt door skimmers bij de toegangstrap afgeroomd. Er is wettelijk een zwembadalarm. De blauwe bubbel zomerdekking verwarmt het water wanneer de zon schijnt en voorkomt overmatig warmteverlies gedurende de nacht. De groene winterafdekking dicht de hele unit in de winter keurig af. Zelden is de watertemperatuur lager dan 25 ° C tijdens de zomer.

Schuur
De ingangsruimte is extern toegankelijk via een pad in de tuin en fungeert als een tuinopslag en garage voor grasmaaispullen. De vloer is van beton
De atelier / man grot is toegankelijk vanuit deze kamer. Het wordt ruimschoots verlicht door dakverlichting en heeft veel elektrische stekkers. Banken en planken zijn volop aanwezig. De vloer is van beton.
De ruimte met dubbele hoogte, die de overblijfselen van de begane grond beslaat, heeft ook een betonnen vloer en heeft houten trappen naar het bovenste niveau boven de andere twee kamers.
is een uitgestrekt open gebied dat voor talloze doeleinden kan worden gebruikt. Het heeft een houten vloer en geniet van daglicht via twee Velux-ramen in het dak en elektrisch licht. Het huisvest ook de eenheid die de zonnepanelen op het externe zuidelijke aspect van het dak hierboven controleert.

Zonnepanelen
Twaalf zonnepanelen hebben, elk jaar tot nu toe, genoeg elektriciteit gegenereerd om te betalen voor het binnenlandse elektriciteitsverbruik van het pand. De meter wordt automatisch gelezen door Electricity de France (EDF)

Ingang van het pand
Dubbele houten poorten openen naar een asfalt oprijlaan die omhoog leidt naar een kiezelige parkeerplaats en een carport met twee voertuigen erachter. De carport heeft een houten structuur met een pannendak en heeft elektrische punten.

Tuin
De grote tuin is aangelegd op gras, maar een prachtige omgeving rond de vijver is geschrobd en de vijver is gedeeltelijk omringd door een pad voor alle weersomstandigheden. Een brug gaat over de natuurlijke waterbron die de vijver voedt. De vijver zelf bevat waterlelies en veel karpers, waarvan sommige Koi zijn. Een semi-vervallen eigendom bevindt zich aan het uiteinde van de tuin en wordt gebruikt voor opslag, in het bijzonder van boomstammen voor het vuur in de woonkamer. De kleine kamer in het huisje was de ontmoetingsplaats van de Maquisade tijdens WW2. Dit hele gebouw is rijp voor renovatie. Naast dit gebouw is de beschutte moestuin die, wanneer gekweekt, in de zomermaanden meer dan genoeg groenten kan bieden. Rode stroom, kruisbessen, frambozen, bramen en asperges worden momenteel jaarlijks geoogst.

Extern bos.

Het huis wordt geleverd met drie kleine percelen bos, allemaal binnen 10 minuten loopafstand van het bos. huis. Twee zijn beplant met hernieuwbare kastanje en zijn momenteel klaar voor de oogst.

Plattegrond

Ground floor

Locatie

Foto's van de locatie

Contact Verkoper

Deze woning is al verkocht

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons