Bergparadijs in centraal Portugal

Vinho,  Coimbra,  Portugal
verkocht

Overzicht

  • bedrooms 1
  • bathroom 1
  • Grootte van de Woning: 50 sqm
  • Perceeloppervlakte: 1 Hectares
  • Bouwjaar: 1800
  • Traditioneel met moderne gemakken
  • Volledig zelfvoorzienend
  • Privaat
  • Potentieel inkomen
  • Prachtige locatie
  • Bronwater
  • Stroom
  • Niet ver van voorzieningen
  • Meubels en decor inbegrepen
  • Geen rekeningen

Details

Als u op zoek bent naar een zelfvoorzienende levensstijl, of gewoon terug wilt naar de natuur voor wat rust en stilte, dan is deze woning iets voor u. Loop zo een landelijke, ecologisch verantwoorde levensstijl binnen, omringd door bergen en natuur, maar met alle moderne gemakken. Het is een heerlijke off-grid boerderij, bestaande uit een gerenoveerd, smaakvol ingericht stenen huisje met een hectare aan terrassen en tuinen aan de voet van het Serra Acor-gebergte in centraal Portugal. Het heeft zijn eigen zonne- en windenergie, meer dan 5 privéwaterbronnen, een eigen riolering en veel fruitbomen en moestuinen. Er is ook ruimte voor bijgebouwen voor een uitgebreide familie of bedrijf.

SPECIALE LOCKDOWN AANBIEDING:
Omdat reizen voor bezichtigingen momenteel moeilijk is, verlaag ik de vraagprijs naar 85.000 voor kopers die willen om een aanbetaling te betalen en zich ertoe te verbinden te kopen zonder persoonlijk te kijken, uitsluitend van foto's en video's. Neem contact met mij op als dit voor u mogelijk is.

Het huis:
Het 150 jaar oude stenen huisje is recentelijk gerenoveerd in landelijke stijl. Het is een traditionele Portugese woning van één op één naar beneden met 2 voet dikke, gepleisterde muren en meet ongeveer 5 x 5 meter op elk van de twee verdiepingen, met een totaal vloeroppervlak van ongeveer. 50m2. Het is genesteld in een heuvel op het zuiden en kijkt uit over de vallei naar het prachtige glooiende landschap. Het huis is compleet met meubels, elektrische apparaten, kunst, wandkleden, vloerkleden en verlichting. Het wordt aangedreven door een uitbreidbaar 3Kw zonne- / windsysteem, waardoor het ideaal is voor een vakantiehuis, kunstenaarsatelier, bejaardenhuisje of zelfvoorzieningsproject. Het heeft minstens 5 watermijnen voor drinkwater en irrigatie het hele jaar door, en wordt aan de ene kant begrensd door een kleine bergstroom die een aantal natuurlijke watervallen doorkruist.

Boven is een grote slaapkamer met leer bank, stoel, tweepersoonsbed, bureau, geluidsinstallatie en kasten in grenen en kastanje. Originele kunst en wandkleden sieren de muren en grenen vloerdelen gluren door de oosterse tapijten. Balinese verlichting geeft een gezellige gloed. Dubbele openslaande deuren leiden naar een prachtige rustieke houten veranda die uitkijkt over de vallei.

Beneden is een modern ingerichte keuken, een grote houtkachel, een bank en een eettafel en stoelen. Een koel-vriescombinatie en magnetron staan in de hoek en de wasmachine staat weggestopt onder de trap. Spots vormen een aanvulling op de conventionele verlichting, en meer kunst en wandkleden maken het decor compleet. Een binnendeur leidt naar de doucheruimte / W.C. die volledig betegeld is en wordt onderhouden door een elektrische verwarmingselement.

Het pand is voorzien van dubbel glas met een geïsoleerd dak en is aangesloten op een van de waterbronnen die het hele jaar door geopend zijn. Het water is getest en gecertificeerd voor menselijke consumptie. Het is zoet en heerlijk.

De omvormer levert 4 kW aan het huis en wordt geleverd door 2,2 kW aan zonnepanelen en een 1 kW windturbine die in 4 grote gelbatterijen gaat met in totaal 800 Ah opslag. Dit is voldoende om tijdens de meest grauwe winters stroom te leveren, hoewel er gemakkelijk meer panelen, batterijen en zelfs waterkracht uit de stroom kunnen worden toegevoegd.

Buiten is er een leistenen terras met een buitenkraan en een zithoek. Hiernaast zijn stenen trappen die naar de oprit leiden. Aangrenzend aan het huis is een kleine schuur voor de zonne-apparatuur en gereedschap, en deze leidt naar het grote tuinterras / boomgaard.

Het land:
Het land is erg vruchtbaar, met rijke, diepe leemachtige grond die nooit intensief is bewerkt of besproeid met chemicaliën. Het omvat ongeveer 1 hectare geïrrigeerde landbouwterrassen afgewisseld met natuurgebieden.

Het bovenste gedeelte ten oosten van het huis heeft 3 grote groenteterrassen omzoomd door abrikozen, persimmon, perenbomen en een banaan, plus een tropisch fruitterras met ongeveer vijftien bomen. Deze worden allemaal van nature geïrrigeerd en hebben weinig onderhoud nodig.

Een ander terras is bestemd voor dieren in het wild, en een ander wordt gebruikt om gras te verbouwen voor mulchen en bodemverbetering.

Het gebied ten westen van het huis is een groot, nieuw geplant plateau van citrusbomen met een paar loquat en granaatappels tussen vele volwassen olijven. Lager op een ander terras staan nog meer olijven met een dozijn pas geplante amandelbomen plus exoten zoals guaves en lychee.

De tuinboomgaard dichter bij het huis heeft peer-, perzik- en pruimenbomen met nog een paar olijven. De gebieden tussen de bomen vormen een andere moestuin en worden momenteel gebruikt voor rapen, aardappelen en asperges.

De lagere terrassen zijn beplant met ongeveer 60 vroeg- en naseizoen kastanjes plus wat pruimen en suikerriet samen met een paar walnoten. De toegangsweg is beplant met meer dan 20 olijven. U hoeft nooit meer fruit te kopen!

Beneden in de richting van waar het land de weg ontmoet, is er een bijna verzonken, afgelegen hoektuin die op natuurlijke wijze is gescheiden van de rest van het terrein, en de beek loopt hier midden doorheen, waardoor een microklimaat ontstaat. Het heeft terrassen aan weerszijden met inheemse bomen en het is beplant met extra kastanjes om schaduw te creëren, hoewel het meeste indien nodig kan worden gebruikt voor het planten van groenten. Er zijn een paar plekken in de tuinhoek voor tafels, stoelen en een barbecue, of misschien bijgebouwen.

Over het hele terrein staan inheemse eiken en andere wilde bomen verspreid, die voor schaduw en variatie zorgen. Tuinders zullen genieten van de creatieve mogelijkheden die het land hen biedt. Door het gebruik van gereedschap op batterijen in combinatie met de zonnepanelen kan het land kosteloos worden onderhouden.

Rekeningen:
Deze romantische maar praktische kleine boerderij is volledig off-grid, met elektriciteit wordt ter plaatse opgewekt, rioolwater gaat naar een weg te zinken septic tank en met voldoende land om je eigen groenten te verbouwen. Drinkwater wordt geleverd door een van de vele natuurlijke bronnen die in het huis zijn aangelegd. In de winter wordt voor warmte en koken gezorgd door de houtkachel. Door al deze voordelen hoeven er geen energierekeningen te worden betaald.

De enige uitgaande is een kleine jaarlijkse onroerende voorheffing (ongeveer 30 euro) waarvan nieuwe kopers 7 jaar zijn vrijgesteld en die niet van toepassing is aan mensen met lagere inkomens.

Zakelijk potentieel:
Er is potentieel om desgewenst op een aantal manieren inkomsten te genereren met dit onroerend goed. Het bronwater kan worden gebotteld en verkocht - het land genereert ongeveer 6 miljoen liter bronwater van topkwaliteit per jaar. Elk bottelproces kan worden aangedreven door het bestaande energiesysteem, dat indien nodig kan worden geüpgraded. Er zijn ook drie of vier goed uit elkaar geplaatste percelen waar hutten of yurts op het land kunnen worden geplaatst om er een eco-retraite, glampingbestemming of live-in opnamestudio enz. Van te maken.

Locatie:
Het gebied is rustig en afgelegen, op 7 kilometer van het bruisende, geplaveide marktstadje Coja met zijn cafés, banken, winkels, restaurants, school en medisch centrum, waardoor zowel privacy als lokale voorzieningen worden geboden. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op ongeveer 3 kilometer afstand. Het hele gebied is er een van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, omdat het bergachtig en bebost is met talloze kleine dorpjes verspreid over de heuvels. Er zijn veel paden die door de regio slingeren, en deze zijn bereikbaar met de auto, de fiets of te voet vanaf de accommodatie. Het is een geweldige vakantiebestemming en een nog betere plek om te wonen.

Het huisje is te bereiken via een bospad van 2 km dat bij nat weer modderig kan worden en een paar steile hellingen heeft, dus het is aan te raden dat kopers een 4x4 of 100cc + fiets / scooter overwegen als ze geïnteresseerd zijn. Een privébaan loopt tot aan de voordeur en het lager gelegen terras komt uit op de openbare baan. Er is nauwelijks doorgaand verkeer op het openbare spoor, hoogstens een paar boeren per dag.

Het pand beschikt over alle benodigde documentatie en is up-to-date met onroerendgoedbelasting.

Locatie

Foto's van de locatie

Contact Verkoper

Deze woning is al verkocht

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons