Rustig huis met 3 slaapkamers in een grote tuin

Maureillas-las-illas,  Pyrénées-Orientales,  Occitanie,  Frankrijk
verkocht

Overzicht

  • bedrooms 3
  • bathroom 2
  • Grootte van de Woning: 130 sqm
  • Perceeloppervlakte: 1700 sqm
  • Bouwjaar: 1980
  • Geheel privé maar dichtbij dorpscentrum
  • Dakterras met vrij uitzicht op bergen
  • Aan drie zijden terrasvormig
  • Land voor kleine boerderij, zwembad of bijgebouwen
  • Warm water geleverd door een goedkope warmtepomp
  • 6 luchthavens binnen 2,25 uur
  • Gemakkelijke toegang tot Spanje - 10 minuten over de weg
  • Handen drainage
  • Grote woonkeuken
  • Houtkachel

Details

Een zonovergoten paradijs voor minder dan de kosten van een semi in suburbia!

Rustig huis van 130 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen met grote tuin (ongeveer 1700 vierkante meter), zonnige binnenplaatsen en een eigen dakterras met spectaculair uitzicht op de bergen. Gelegen aan de rand van het 13e-eeuwse dorp Maureillas las Illas in de uitlopers van de Pyreneeën, op 30 minuten rijden van de Middellandse Zeekust bij Collioure en 10 minuten van Spanje, is het huis omgeven door bomen, maar op slechts 4 minuten rijden. 'lopen van winkels, bars en restaurant in het dorpscentrum. Het zou geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een fulltime woning voor zichzelf, of als vakantiehuis voor de eigenaren, met de mogelijkheid om het huis een deel van het jaar te verhuren.
De woning heeft drie slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer, een grote woonkeuken, een bijkeuken, een uitgebreide overdekte zithoek buiten, met wenteltrap toegang tot het dakterras boven de keuken, twee binnenplaatsen en een zomerhuis in de tuin. Het is opnieuw bedraad, er is nieuw sanitair geïnstalleerd en er is riolering.
Slaapkamers:
Twee tweepersoonskamers boven en een eenpersoonskamer beneden. De grootste slaapkamer heeft een eenpersoonsbed, ingebouwde kasten en twee grote Velux-ramen met uitzicht op de Canigou-berg (op 2785 meter, de hoogste in de omgeving). De slaapkamer aan de voorzijde biedt plaats aan twee éénpersoonsbedden en heeft een groot raam op het zuiden. De slaapkamer beneden bevindt zich naast de zitkamer, met een raam dat uitkomt op de binnenplaats aan de voorzijde.
Badkamers:
De badkamer beneden heeft een ligbad, toilet, wastafel, verwarmd handdoekenrek en veel planken en haken. Boven bevinden zich naast de twee slaapkamers een doucheruimte met toilet, wastafel, verwarmde handdoekdroger, kast en planken. Warm water voor de twee badkamers wordt geleverd door een milieuvriendelijke luchtwarmtepomp.
Woonkamer:
Gezellige woonkamer in het midden van de woning met houtkachel. De zitkamer geeft toegang tot de keuken, slaapkamer beneden, badkamer en het trappenhuis welke is voorzien van een airco unit. Grote openslaande deuren openen vanuit de woonkamer naar de achtertuin die grenst aan de overdekte loopbrug.
Keuken / eetkamer:
De keuken heeft uitgebreide massief houten werkbladen gerangschikt in een L-configuratie en een eiland, allemaal op kasten met geverfde eiken deuren. Apparatuur omvat een elektrische oven / magnetron / grill, gaskookplaat, koelkast / vriezer, vaatwasser en dubbele spoelbak en er is veel kastruimte in een hoekopstelling en onder het werkblad. Het eetgedeelte heeft een tafel voor 6/8 en verder is er een comfortabele zithoek met ruimte voor een 3-zitsbank, salontafel en twee fauteuils. De voordeur leidt naar de zuidelijke binnenplaats terwijl twee grote openslaande deuren toegang geven tot de overdekte loopbrug rondom het huis, de keuken binnenplaats en de wenteltrap naar het terras.
Aparte bijkeuken:
Nieuwe wasmachine en ruimte voor opslag van schoonmaak- en wasapparatuur.
Buiten:
Boven de keuken een dakterras met uitzicht op de Canigou. Op de begane grond bevinden zich overdekte, betegelde zithoeken en een terras rondom het huis. De tuin is aangelegd met gazon en er zou voldoende ruimte zijn voor een zwembad of verdere bijgebouwen. Een watervoorziening buiten (gratis) vanuit het dorp gaat naar een tank van 300 liter voor het besproeien van de tuin.
Atelier / werkplaats / zomerhuis:
Er is een houten werkplaats die ook als extra slaapgelegenheid in de tuin kan dienen, en er is ruimte voor andere bijgebouwen die een bouwvergunning nodig hebben.
Routebeschrijving:
Let op: om het huis te betreden, parkeert u in een smal laan op 200 meter van het huis en loopt u het pad af. De achterpoort geeft toegang tot de tuin. Of parkeer in het dorp en loop 400 meter langs het pad naar de voordeur. Het is niet mogelijk om direct de tuin in te rijden.
Lokale voorzieningen:
Maureillas heeft een bakker, een kinderdagverblijf en een basisschool, een kleine supermarkt, een slager, een apotheek, een afhaalpizzeria, twee bars en twee restaurants. Grotere supermarkten, restaurants, bars en een ruimere selectie winkels zijn te vinden in Ceret of Le Boulou, beide op minder dan 10 minuten rijden. Perpignan is een prachtige kosmopolitische stad op 30 minuten rijden van Maureillas met bioscopen, theaters, markten en een ruim aanbod aan winkels en musea. Een regelmatige busdienst verbindt het dorp met Ceret en Perpignan.
De regio:
Maureillas, een traditioneel Frans dorp met ongeveer 3000 inwoners, ligt in de meest zuidelijke vallei van Frankrijk en is ideaal gelegen om te profiteren van alles wat de prachtige zonovergoten regio Pyrénées Orientales te bieden heeft. De thuisbasis van Europa's grootste wijnbouwindustrie, lokale boerderijen zijn ook gespecialiseerd in het produceren van kersen, perziken, abrikozen en kiwi's. Wandelen en hiken, mountainbiken, zwemmen (ofwel aan het nabijgelegen Lac de Saint Jean of aan prachtige mediterrane zandstranden zoals Argeles en Le Racou op slechts 30 minuten rijden), tennis, watersporten, skiën (lokale skigebieden in Font Romeu en Les Angles zijn slechts een uur en vijftig minuten rijden) en vele andere attracties zijn gemakkelijk te bereiken. De prachtige nabijgelegen stad Ceret heeft een gerenommeerd museum voor moderne kunst (onder andere Picasso, Chagall en Dufy werkten in de stad), een levendige zaterdagmarkt en straatfestivals het hele jaar door.
Hoe kom ik er:
Lokale luchthavens zijn Perpignan (40 minuten), Girona (1 uur), Barcelona (2,25 uur), Beziers (1,5 uur), Carcassonne (1,5 uur) en Montpellier (2 uur) met de auto en hogesnelheidstreinen gaan rechtstreeks naar Perpignan vanuit Parijs, Lille en Barcelona. De toegang tot de snelweg A9 (van Montpellier naar Barcelona) ligt op minder dan 10 minuten afstand bij Le Boulou.

Plattegrond

Locatie

Contact Verkoper

Deze woning is al verkocht

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons