berghuis in de buurt van bos

Gianniotion, Skoulikaria,  Arta,  Ipeiros,  Griekenland
£88.000

Overzicht

 • bedrooms 2
 • bathroom 1
 • Grootte van de Woning: 75 sqm
 • Perceeloppervlakte: 500 sqm
 • Bouwjaar: 1980
 • gezond leven - privacy
 • natuurlijk kapitaal - biodiversiteit
 • natuur - bos - veiligheid -retraite
 • niet toeristisch
 • afstandswerk
 • bergbeklimmen
 • charme
 • vogels kijken
 • vriendelijke lokale bevolking
 • eigendom verzorgd door eigenaar en klusjesman

Details

Berghuis bij het bos / te koop door eigenaar / west Griekenland

Dit charmante vrijstaande huis is gelegen in het bergachtige Griekse dorp Gianniotion*.
Het huis ligt aan de rand van een bos, op een hoogte van ongeveer 1000 m boven de zeespiegel. Het is gebouwd op een terrein van 500 m2 met sparren omzoomd.
Het woonoppervlak is 75m2 en bestaat uit een open woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer en een keuken. Een van de slaapkamers heeft een eigen uitgang naar een zijbalkon dat uitkijkt op een glooiende kant van het land in de richting van een beekje, dat een van de terreingrenzen markeert, waar water tijdens de wintermaanden stroomt.

De woonkamer, met een prachtige balkondeur en een stenen open haard, kijkt uit op de privétuin van 500 vierkante meter met veel enorme sparren en andere bomen zoals een oude walnotenboom, een relatief jongere kersenboom enz., binnen het goed beschermde (stenen muur en ijzeren omheinde) terrein. Met name deze kamer kan dienen als werkruimte om op afstand te studeren en te werken, ver weg van de hectische steden. Het combineert de warmte van de open haard en het prachtige uitzicht op de bosachtige privétuin.
De keuken is een verlengstuk van de woonkamer. Alle ramen zijn voorzien van dubbel glas.
Α De gereedschapsberging bevindt zich onder de veranda aan de voorzijde. De omgeving is erg rustig met een diversiteit aan dieren in het wild.

De overheersende soorten vegetatie in het gebied en het nabijgelegen bos zijn sparren en sparren, maar ook beuken, platanen, eiken en kastanjebomen. Het is eigenlijk een dicht bebost gebied dat een belangrijk ecosysteem herbergt en dient als een opslagplaats van terrestrische biodiversiteit. Μalle andere soorten planten en wilde bloemen zijn er in overvloed in het hele gebied. De frisse lucht en het goede klimaat, als gevolg van dit zeldzame bos op deze grote hoogte, wordt erkend en gewaardeerd om hun therapeutische eigenschappen voor mensen met chronische luchtwegaandoeningen en andere gezondheidsproblemen.
Slechts een paar kilometer van het dorp ligt het Gavrogo-plateau, op een hoogte van 1100 meter, ontsproten met dennen- en cederbossen en dient als zomerweide (grasland) van 7.000-10.000 schapen en geiten. Er leven ook wilde dieren in Gavrogo. Delen van de bredere regio behoren tot het Natura 2000-netwerk.
De kleine bevolking (100 mensen, zelfs minder in de winter) van de lokale bevolking van Gianniotion leeft van de landbouw en veeteelt die hen voorziet van vlees, zuivel en eieren en groente.
Een kleine lokale kaasfabriek in Skoulikaria, opgericht met EU-financiering, produceert fetakaas van uitstekende kwaliteit (ISO-certificering). Dit komt omdat de kudden zich voeden met veel verschillende soorten flora, waaronder aromatische kruiden, zoals origano, omdat ze vrij grazen op de berghellingen en op het Garvrogo-plateau. Om dezelfde reden is schapen- en geitenvlees ook erg lekker. Eieren van scharrelkip zijn ook een bijzondere bron van eiwitten van goede kwaliteit.
Er is een vrij groot aantal bijenkorven in het gebied, zonder enig teken van achteruitgang van de bijenpopulatie. De honing die door de lokale bevolking wordt geproduceerd, is puur, aromatisch en van uitstekende kwaliteit, met een milde smaak van sparren en wilde bloemen.
Ook walnoten en kastanjes behoren tot de lokale producten.
Wintergroenten kunnen lokaal worden aangetast door lage temperaturen en sneeuw. In de zomer groeien veel verse peulvruchten, aardappelen, uien, komkommer en de lekkerste tomaten. Al deze producten zijn bij particulieren te koop via mond-tot-mondreclame, mits er thuis een overschot is. Huishoudens bewaren en bewaren veel van deze lekkernijen voor gebruik tijdens de koude winterdagen.
De beste open kruideniersmarkt is ook in de nabijgelegen stad Arta (35 km van het dorp) en men kan zoveel verse groenten en fruit vinden als ze willen. Deze markt biedt dagelijks een grote verscheidenheid aan groenten die in de laaggelegen delen van de regio worden geproduceerd, heerlijke sinaasappels van lokale sinaasappelboomgaarden en andere soorten citrusvruchten.

Toerisme in dit kleine dorpje Gianniotion is niet gebruikelijk, in tegenstelling tot andere bergachtige gebieden in Griekenland. Alleen wandelaars en bergbeklimmers bezoeken af en toe om de bossen en de hellingen te verkennen, tot zo hoog als het niveau van het Gavrogo-plateau waar ze vaak kamperen. Het uitzicht vanaf deze top is spectaculair.

Recreatieve activiteiten in de buitenlucht van Gianniotion kunnen romantische wandelingen en picknicks bij de bosbronnen, het verzamelen van zeldzame planten, sporten, bergbeklimmen, enz. omvatten. diep ademhalen van schone lucht en zuurstof in een pure en natuurlijke omgeving, weg van stadsverkeer, vervuiling en stress.
.. Je zou een auto kunnen gebruiken om aangrenzende gebieden te verkennen, zo prachtig en zo historisch belangrijk. De dichtstbijzijnde (40 km) zeezijde is gemakkelijk te bereiken met de auto om de heerlijkste vers gevangen gamba's van de Golf van Amvrakikos te proeven, tegen prijzen die aanzienlijk lager zijn dan waar ook ter wereld, ook om de tuimelaars te zien vliegen in de kust zee. De voedselrijke wateren van deze golf hebben een hoge biodiversiteit waar charismatische dieren, waaronder zeeschildpadden en een verscheidenheid aan zeevogels, gemakkelijk kunnen worden aangetroffen.

Over het geheel genomen wordt de zoektocht naar een gezond leven, rust en vrede om op afstand te werken, en de wens naar betere voedingswaarde en zintuiglijke eigenschappen op dit gebied zeker vervuld.

Jij kan contact opnemen met de eigenaar (Fotini Maltezou >> engels sprekende dame) via e-mail fimaltezou@gmail.com of per telefoon: +30-6977 999479 of WhatsApp.

Houd er rekening mee dat er meer foto's en video's beschikbaar zijn op verzoek.


* Eigenlijk wordt Gianniotion beschouwd als een nederzetting van het nabijgelegen dorp Skoulikaria in het westen van Griekenland (prefectuur Arta) op een hoogte van ongeveer 950 meter boven de zeespiegel. Een bergachtig landschap in de vorm van een schildpad (de Griekse naam is helona (schildpad) domineert het gebied. Het dorp is omgeven door een prachtig dicht en ongerept sparrenbos.

Locatie

Contact Verkoper

© 2004 - 2022 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons