Prachtig Manoir vlakbij Mont St Michel

St Ouen La Rouerie ,  Ille-et-Vilaine,  Bretagne,  Frankrijk
€310.000

Overzicht

  • bedrooms 4
  • bathroom 3
  • Grootte van de Woning: 260 sqm
  • Perceeloppervlakte: 1248 sqm
  • Bouwjaar: 1700
  • Originele trap
  • Grote granieten open haarden
  • Originele eiken balken
  • 20 km naar Mont St Michel
  • Ideaal voor bed and breakfast / Air bnb
  • Plaatselijk bekend als het Chateau Le Beauchais
  • Het huis heeft een rijke historie
  • Aan de rand van een groot dorp
  • Enorme keuken met granieten werkbladen en inbouwapparatuur
  • Kan direct beginnen met het genereren van inkomsten

Details

Een prachtig en uniek stenen landhuis gebouwd in 1761 aan de rand van een groot dorp in Bretagne, naast de grens met Normandië. Lokaal bekend als het Chateau de Beauchais. Het is het op een na meest historische gebouw in de omgeving, na het Chateau de la Rouerie, waarvan de bewoner de markies de la Rouerie en 'Lord of the Vine' het landhuis liet bouwen voor zijn moeder (Demoiselle de Boschet). waardoor de twee gebouwen met elkaar worden verbonden, en een deel van de rijke geschiedenis van Frankrijk.
St.Ouen la Rouerie was het eerste dorp in Bretagne dat in de Tweede Wereldoorlog door generaal Patten werd bevrijd.
Een van de Amerikaanse begraafplaatsen ligt iets meer dan 10 minuten verderop in St. James.
Het landhuis ligt op een vredige, rustige locatie, zeer gemakkelijke directe weg naar de snelweg A84 en directe weg naar Rennes, heeft direct inkomstenpotentieel.

Als u het landhuis binnenkomt, wordt u begroet door de verbazingwekkende eik trap die de oostvleugel en de westvleugel scheidt. De trap loopt spiraalvormig door naar de tweede verdieping, wat de wow-factor geeft
Ook in de entreehal op de begane grond bevindt zich een garderobetoilet en wastafel onder de trap en een deur die leidt naar de achtertuin. Aan de rechterkant (oostvleugel) heb je een prachtige eetkamer met een enorme granieten open haard en grote eiken balken. Er zijn grote ramen op het noorden en het zuiden met originele houten luiken aan de binnenkant die veel natuurlijk licht binnenlaten. Vanuit de eetkamer bereikt u een prachtig gepresenteerde lounge/salon met eikenhouten lambrisering en een fantastische houtkachel. Langs de hoofdmuur bevinden zich originele ingebouwde kasten en een slimme uitschuifbare barplank. Het raam op het zuiden heeft houten luiken aan de binnenkant en aan de noordmuur heb je dubbele deuren die naar de achtertuin leiden, met uitzicht over het glooiende landschap. Op de westelijke vleugel op de begane grond heb je een bibliotheek/leeskamer die leidt naar een bijkeuken/wasruimte erachter en rechtdoor naar een grote keuken/woonkamer met een grote open haard. Het beschikt over een volledig ingerichte Duitse keuken met granieten werkbladen en inbouwapparatuur (koelkast, vriezer, vaatwasser, oven en magnetron) en uitschuifbare voorraadkasten op volledige hoogte. Het heeft ook twee aparte spoelbakken die in het granieten aanrecht zijn uitgesneden, waardoor het een geweldige plek is om te koken en te entertainen. Er zijn ook dubbele deuren die uitkomen op de voortuin op het zuiden voor de warme zomerdagen. Het landhuis profiteert ook van superdikke muren die zorgen voor een koele nachtrust op warme zomeravonden.

Op de 1e verdieping in de oostelijke vleugel bevindt zich een gang met een nieuwe massief eiken vloer die leidt naar twee grote slaapkamers, de eerste slaapkamer is voorzien van een grote granieten open haard. Ook
is er een nieuwe massief eikenhouten vloer. De tweede slaapkamer is de hoofdslaapkamer en is volledig gerenoveerd en in zijn oude grandeur hersteld met zichtbare balken in het plafond en de muren zijn volledig afgewerkt met kalkpleister. Het heeft een eigen natte cel met elektrische vloerverwarming. De slaapkamer heeft tevens op maat gemaakte inbouwkasten van massief notenhout. Het beschikt over een grote granieten open haard en heeft een nieuwe massief eiken vloer. In de westelijke vleugel bevindt zich een gang die leidt naar een grote familiebadkamer met groot bad en douchescherm. Langs de gang bevinden zich twee grote slaapkamers met ingebouwde kasten. Deze kant van het huis wordt al een aantal jaren met succes gebruikt voor b+b. Omdat het Chateau de la Rouerie wordt gebruikt voor bruiloften van verenigingen, boeken sommige gasten b+b in het landhuis, evenals mensen die het hele jaar door de Mont St Michel bezoeken. De belangrijkste opmerking in onze beoordelingen is altijd hoe onder de indruk ze zijn van het landhuis. Mensen komen van over de hele wereld naar de Mont St Michel (de op een na meest bezochte toeristische attractie in Frankrijk en UNESCO-werelderfgoed). Deze prachtige middeleeuwse stad ligt op 20 minuten van het landhuis. .

Op de tweede verdieping zijn er twee enorme volledig geïsoleerde lofts (oost en west) met prachtige zichtbare dakconstructies, met volledige bouwvergunning (permis de construire) voor nog eens 4 slaapkamers met eigen badkamer, architectonisch tekeningen zijn beschikbaar. De grondleidingen, warm en koud water zijn er al, evenals de elektra. Het landhuis heeft een nieuw dak en nieuwe veluxramen. Er zijn vijf open haarden, twee zijn in gebruik en een derde is mogelijk.

Aangrenzend aan het landhuis aan de oostkant staat een huis/gite met twee slaapkamers dat nog moet worden afgewerkt. Al het grote werk is gedaan. Een compleet nieuw dak voor en achter stenen muren op betonnen funderingen, waardoor het karakter van het landhuis behouden blijft. Klaar voor iemand om er zijn stempel op te drukken, water, elektriciteit en afvoer zijn er al. Al het werk is gedaan volgens de hoogste standaard en in overeenstemming met de geschiedenis en stijl van het gebouw.

Het merendeel van het meubilair is speciaal voor het Manoir gekocht, het meeste is handgemaakt, potentiële kopers hebben de optie om sommige/alle meubels te kopen.

Dit pand is een fantastische zakelijke kans en de locatie maakt het ideaal voor een bed & breakfast, boetiekhotel of een gezinswoning. The Manor zou ook geschikt zijn als restaurant met kamers die goed zouden werken vanuit onze ervaring met Air bnb, aangezien alle gasten die bij ons verbleven informeerden naar restaurants in de buurt. Op donderdag is er in het dorp een markt waar streekproducten worden verkocht.

Het landhuis beschikt over glasvezelinternet.

Het landhuis is aangesloten op de riolering, dus u hoeft geen septic tanks te legen! Er zijn tuinen aan de voor-, zij- en achterkant met een verscheidenheid aan fruitbomen (appel, peer, pruim en perzik).

Er is een uitstekende school in het dorp, een dokterspraktijk, een restaurant, bar/bakkerij/postkantoor en kapper,
Er is ook een garage voor klassieke auto's die luxe importeert en verkoopt Amerikaanse en Europese auto's, je kon alles zien, van pick-ups tot Hummers en Rolls Royce tot muscle car's.
Er zijn vervoersverbindingen in het dorp naar Rennes en Fougeres. Fougeres heeft het grootste middeleeuwse kasteel van Europa en heeft prachtige tuinen die leiden naar de kerk op de heuvel, waar het oudste belfort van Bretagne staat. Het heeft ook twee lycees en een muziekconservatorium. De snelweg A84 ligt op 10 minuten directe weg van het dorp.
Mont st Michel ligt op 20 minuten afstand en Rennes, de hoofdstad van Bretagne, ligt op 45 minuten rijden, met de dichtstbijzijnde internationale luchthaven met directe vluchten naar het Verenigd Koninkrijk en hogesnelheidstreinen naar Europa (TGV 2 uur naar Parijs) heeft ook een prachtige oude stad, een operagebouw en een parlementsgebouw. St Malo, een prachtige ommuurde stad, ligt op 50 minuten rijden, met zijn veerhaven met directe overtochten naar Groot-Brittannië, de Kanaaleilanden enz. De luchthaven van Dinard ligt op 50 minuten afstand.


Bretagne is een uitgestrekte regio in het noordwesten van Frankrijk. Het heeft 1/3 van de Franse kustlijn met prachtige zandstranden en is nog steeds een vrij authentieke regio van Frankrijk met veel middeleeuwse steden en dorpen doordrenkt van traditie en legendes. Er bestaan verschillende soorten steden en dorpen naast elkaar, van drukke steden als Rennes tot badplaatsen als Cancale (beroemd om de oesters), middeleeuwse stadjes als Fougeres of 'klassieke' Bretonse stadjes als Quimper en Carnac.












Locatie

Contact Verkoper





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons