Gerenoveerd stenen dorpshuis en tuin

Harakopio,  Messinia,  Peloponnisos,  Griekenland
verkocht

Overzicht

  • bedrooms 3
  • bathroom 1
  • Grootte van de Woning: 180 sqm
  • Perceeloppervlakte: 214 sqm
  • Bouwjaar: 1950

Details

In het kort:
- Grote vrijstaande karakteristieke dorpswoning, volledig en recentelijk gerenoveerd tot een hoge standaard met hoogwaardige materialen en inrichting, in overeenstemming met de esthetiek van het pand.
- Twee/drie slaapkamers (met de mogelijkheid om eenvoudig meer slaapkamers te creëren of aan te passen tot twee appartementen).
- Een onlangs gerenoveerde, ruime familiebadkamer (met de mogelijkheid om er eenvoudig nog een te creëren).
- Nieuw ingerichte keuken met inbouwapparatuur omvatten roestvrijstalen muti-functie elektrische oven, keramische kookplaat, afzuigkap en koelkast met vriesvak. Ikea-keuken met diepe lades voor veel opbergruimte en gemakkelijke toegang.
- Zeer grote woonkamer/woonkamer in loftstijl met gewelfd houten plafond en houten vloeren. Lichte kamer met meerdere ruimtes met veel ramen, grote houtkachel, veel stopcontacten/telefooninternet en opbergruimte.
- Beveiligde bijkeuken.
- Houtschuur en Apothiki (berging).
- Drie nieuwe Daikin Inverter Split Air Conditioner-units voor koeling en verwarming.
- Nieuwe Eco-zonnepanelen en watertank.
- Alle nieuwe Europa aluminium ramen met dubbele beglazing, met draai-kiep, horren, luiken en deuren met geweldige veiligheidskenmerken, in een zachte olijfgroene kleur.
- Gehele huis onlangs opnieuw geschilderd met duurzame verf.
- Mooie, besloten, volgroeide tuin met gemakkelijk te onderhouden ruimtes, fruitbomen en specimenbeplanting, pergola, en genoeg ruimte om een klein zwembad te creëren.
- Huis is aangesloten op een vaste telefoonlijn en heeft een zeer goede internetverbinding.
- Parkeergelegenheid op 100 meter.
- Rustige straat met toegang tot de auto.< br />- 1 minuut lopen naar het dorpscentrum en voorzieningen.
- 5 minuten rijden naar de havenplaats Koroni, met zijn karakter, Het beroemde strand van Zaga, het kasteel en uitgebreide voorzieningen.
- Binnen gemakkelijke toegang van vele ongerepte zandstranden en zuivere zeeën.
- Het dorp ligt aan een busroute naar Koroni, en in de andere richting, naar de mooie kustplaats Kalamata op 47 km afstand. Kalamata heeft de dichtstbijzijnde internationale luchthaven naar Harakopio, langs goede wegen
en een zeer mooie route langs de zee.
- Het huis is geschikt en uitgerust om het hele jaar door te wonen, en ook voor degenen die dat niet hebben willen rijden. Het is ook ideaal voor diegenen die liever het gemak van een 'lock-up and leave' in een zeer veilig dorp prefereren.

Inbegrepen in de verkoop:
- Alle belangrijke huishoudelijke keukenapparatuur.
- Stalen rek in 'industriële stijl' in de keuken.
- Alle airconditioning-eenheden.< br />- Een dubbele hydraulische bedbodem voor opslag onder het bed.
- Dubbele ambachtelijke handgemaakte matras van 'John Ryan by design – UK'.
- Wit geschilderde houten eettafel voor zes personen.
- 4 grenen eetkamerstoelen.
- Ikea dagbed.
- Twee hoge grenen ladekasten.
- Met stof beklede (wasbare) 3-zitsbank in een neutrale zandkleur.
- Enkele verlichtingsarmaturen.

In overleg:
• Zanussi wasmachine 10kg XXL.
> Pitsos condensdroger.

In detail:
Dit liefdevol gerestaureerde huis "VILLA SHAMBHALA", is gelegen in Harakopio, een traditioneel Grieks dorp, op 2 km van het dichtstbijzijnde witte zandstrand, en op 5 minuten rijden van de middeleeuwse en pittoreske badplaats Koroni met zijn vele taverna's aan de haven, cafés, winkels en eindeloze zandstranden. Harakopio is een zeer veilig en vriendelijk dorp met veel voorzieningen, waaronder taverna's, cafés, apotheken, bakkerijen, artsen, kunstgalerie/winkel, kapsalons en schoonheidssalons, doe-het-zelfzaken, bloemisten, minimarkten en een goed gesorteerde supermarkt. Vanwege de vele voorzieningen is het een gewild dorp om in te wonen vanwege het gemak en het levendige gemeenschapsgevoel.

Het dorp ligt het hele jaar door op een busroute naar Koroni in de ene richting, dat op 4 km afstand ligt, en naar Kalamata, de dichtstbijzijnde stad in de andere. Kalamata, dat op 47 km afstand ligt, is een mooie stad aan zee met een mooie haven, een boulevard aan zee en alle voorzieningen die u zich maar kunt wensen. Het heeft ook de dichtstbijzijnde internationale luchthaven bij Harakopio, met steeds meer vluchtmogelijkheden.

Dit traditionele huis is onlangs gerestaureerd tot een zeer hoge standaard door de huidige eigenaren, die artiesten en muzikanten zijn, en het behoudt zijn karaktereigenschappen en eigenaardigheden, terwijl het is aangepast aan de moderne normen van comfort en gemak.

Het huis is verdeeld over twee verdiepingen en heeft een totale oppervlakte van 180 m². Het perceel is in totaal 214 m². Het is bereikbaar met de auto in een rustige, geasfalteerde zijstraat in het dorp, waar ook het plaatselijke olijfmuseum/cultureel centrum en alleen traditioneel ogende huizen te vinden zijn.

De stenen muren zijn erg dik, waardoor het huis koel blijft in de zomer en warm in de winter. Het plafond is ook geïsoleerd en het dak is nog geen 20 jaar oud. Alle ramen en deuren zijn van aluminium, recentelijk geïnstalleerd, en modern design met argongas gevulde holtes, kozijnen met thermische onderbrekingen, en alle ramen hebben horren en luiken. De deuren hebben verschillende beveiligingsfuncties, dus het huis is extreem veilig. Er zijn nieuwe zonnepanelen en een nieuwe eco-watertank op het dak die het grootste deel van het jaar voor warm water zorgen, en een verwarmingselement voor de winter voor bewolkte dagen. Voor koeling en verwarming zijn er drie nieuwe Inverter Split Air Conditioning units van topmerk Daikin; een grote in de woonkamer en een in elke hoofdslaapkamer. Ze hebben allemaal een AAA-rating. Het hele huis is in 2019 opnieuw geschilderd met Benjamin Moore-verf van topkwaliteit en het is kleurvast, duurzaam en schimmelbestendig en er zijn rondom het huis nieuwe dakgoten geplaatst.

Het huis bestaat uit een extreem grote Lounge in loftstijl op de bovenverdieping van ca. 55 m², met veel ramen die de hele dag licht geven, en een spectaculair 'kathedraal plafond' met houten balken. De vloeren zijn van natuurlijk hout. Er is ook een zeer grote houtkachel in deze kamer die meer dan voldoende is om deze grote ruimte te verwarmen.
Naast de woonkamer is er een nieuwe ingerichte keuken van Ikea, in een grijze kleur en traditionele stijl die past bij de esthetiek van het pand, en een nieuwe geïntegreerde multifunctionele elektrische oven, keramische kookplaat en afzuigkap van Pitsos (zelfde als Bosch). De spoelbak is van wit composiet graniet en de kraan is van Franke. De eigenaren kozen voor diepe laden in plaats van kasten om de toegang en het ruimtegebruik te maximaliseren. De keuken wordt bediend door de hoofdingang en een groot raam.

De grote familiebadkamer bevindt zich ook op deze verdieping en heeft het voordeel van een ruime inloopdouche met een regenbaddouchekop , glazen scherm, stijlvolle wastafel en nieuw Roca toilet. De nieuwe tegels zijn antislip met terracotta tegels in antieke stijl en er is een wandverwarming voor de winterwarmte en een stopcontact. Er zijn twee ramen die zorgen voor een goed geventileerde ruimte en een verkoelend briesje.

Een paar brede en gemakkelijke trappen vanuit de woonkamer bereiken we de twee hoofdslaapkamers en een derde kamer die kan worden gebruikt als nog een slaapkamer/kleedkamer/handwerkkamer/badkamer enz. Omdat de slaapkamers zich op de begane grond bevinden, behouden ze een zeer omgevingstemperatuur en zijn ze koel in de zomer. De grootste slaapkamer is circa 36 m². Deze kamer is voorzien van een nieuwe tegelvloer, veel berg-/hangruimte, twee ramen en een deur met kantelbare luiken. De tweede slaapkamer is ook groot met een oppervlakte van ca. 28m² en deze kamer leidt naar de derde slaapkamer, momenteel in gebruik als muziekkamer. Deze kamers hebben ook tegelvloeren en de kleinere kamer heeft witgekalkte balken aan het plafond. Deze kamer komt uit op de tuin via een beveiligde glazen deur met hor. Alle slaapkamers hebben inbouwspots of spots.

Aan de achterzijde van de woning, toegankelijk via een beveiligde deur, bevindt zich de bijkeuken met de wasmachine en droger. Het is een zeer nuttige, veilige opslagruimte voor elektrisch gereedschap enz.
Ook op het perceel is een grote houtschuur en een apothiki (berging onder de trap) die zeer nuttige ruimtes zijn voor fietsen enz. en er is een buitenkraan en wandlampen.
Het perceel is toegankelijk via een klein steegje en via een hoge, afsluitbare metalen poort, die op maat is gemaakt en het oude 'Namaste'-teken van welkom en vrede bevat. Via deze poort komt men in de 'geheime tuin', want het is ongebruikelijk om zo'n besloten, charmante ruimte in een dorpse omgeving te hebben. De tuin is grotendeels aangelegd met plaka (natuursteen), en hieromheen is beplanting aangebracht. De aanplant is volwassen, met onder andere twee sinaasappelbomen, twee mandarijnenbomen, oleander, mirte, jasmijn, plumbago, paradijsvogel. De fruitbomen zijn zeer overvloedig en de vrucht is zoet.
Er zijn de hele dag schaduwrijke en zonnige plekken in de tuin, met verschillende zitjes, en voor vermaak is er een pergola in een deel van de tuin dat 'ommuurd' is, dus het voelt erg privé....a klein stukje Grieks paradijs!

Meer foto's beschikbaar op de Magnolia Property-website.

ALLE RESPECTE, ERNSTIGE AANBIEDINGEN DIE WORDEN BESCHOUWD ALS EIGENAARS DIE ER GRAAG UIT ZIJN OM FAMILIEREDENEN TE VERKOPEN.



Locatie

Contact Verkoper

Deze woning is al verkocht

© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons