Kasteel met huisje en paardenfaciliteiten

Lesterps,  Charente,  Nouvelle-Aquitaine,  Frankrijk
€984.000

Overzicht

  • bedrooms 7
  • bathroom 6
  • Grootte van de Woning: 465 sqm
  • Perceeloppervlakte: 11 Acres
  • Bouwjaar: 1400
  • Uitzicht op het platteland, niet over het hoofd gezien
  • Bed & Breakfast-potentieel
  • Glasvezel internet
  • En-suite badkamer(s)/doucheruimte(s).
  • Gite/huisje
  • Wijnkelder
  • Bijgebouw(en)
  • Volledig gerenoveerd
  • Vloerverwarming
  • Froling condenserende automatische houtpelletketel

Details

Hoogtepunten

• Dit kleine kasteel met prachtig uitzicht op het park en de vallei daarachter, is vol geschiedenis. De constructie dateert uit de 15e eeuw
• Volledig gerestaureerd prachtig pand met visvijver en stallen, zorgvuldig gerestaureerd en allemaal in goede staat, ook gemeubileerd beschikbaar
• Vloerverwarming met volautomatische Froling condenserende houtpelletketel, die Momenteel vullen we de silo één keer per jaar met het automatische assysteem, dat slechts één keer per jaar hoeft te worden geleegd.
• Volledig gerestaureerd kasteel en gastenverblijf met mogelijkheid om een boetiekhotel of iets dergelijks te vestigen.
• Grote doucheruimte op de begane grond geschikt voor gehandicapten en kleedkamers bij het zwembad




Historisch kasteel met cottage en paardenfaciliteiten

Samenvatting
Welkom bij een buitengewoon pand gelegen in het hart van het platteland van de Charente, op slechts een steenworp afstand van het charmante dorpje Lesterps. Dit boeiende kasteel, dat dateert uit de 15e eeuw, biedt een zeldzame kans om een zorgvuldig gerestaureerd historisch juweeltje te bezitten. Deze prachtige woning van 462 m2 is omgetoverd tot een luxe familiewoning die modern comfort naadloos combineert met tijdloze elegantie.

Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door een grote hal, die zich bijna over de gehele lengte uitstrekt. van het huis. De zorg en aandacht die in het restauratieproces is geïnvesteerd, zijn overal zichtbaar, waarbij elk gebouw minutieus wordt gerevitaliseerd tot onberispelijke staat. Het pand is volledig gemeubileerd beschikbaar, zodat u met alleen uw koffers in de hand een wereld van verfijning kunt betreden.

Dit uitzonderlijke landgoed is niet alleen een privétoevluchtsoord, maar biedt ook een enorm potentieel voor verschillende ondernemingen. Stelt u zich eens de mogelijkheid voor om op het uitgestrekte terrein een boetiekhotel te vestigen of een unieke locatie voor bruiloften te creëren. Het pand is strategisch gelegen in een ongerept deel van Frankrijk en biedt gemakkelijke toegang tot internationale luchthavens, waaronder Limoges, Poitiers-Biard en Bordeaux.

Het kasteel zelf beschikt over royale kamers, badend in natuurlijk licht, met hoge plafonds en grote ramen die een adembenemend uitzicht op het omliggende platteland bieden. Moderne voorzieningen, zoals een nieuwe condenserende houtpelletketel van Froling, vloerverwarming en ultramoderne elektrische en sanitaire systemen, zorgen voor comfort zonder de historische charme van het pand in gevaar te brengen.

Het betoverende parklandschap, Het beslaat 4,5 hectare (11 acres) en bevat specimenbomen zoals ceder, linde, tulp, douglasspar, reuzensequoia, London Plane, kastanje en eiken. Een idyllisch karpermeer van 2000 m2 draagt bij aan het schilderachtige landschap, aangevuld met paddocks met stallingen en zorgvuldig onderhouden gazons. Het hele park is gemakkelijk te beheren dankzij de hulp van Auto Mowers.

Met de gunstige ligging ten opzichte van voorzieningen, waaronder winkels, postkantoren en ziekenhuizen, biedt dit pand een perfecte balans tussen rust en bereikbaarheid. Het potentieel voor een snelle ontsnapping naar internationale bestemmingen via nabijgelegen luchthavens en hogesnelheidstreinverbindingen vergroot de aantrekkingskracht ervan nog verder.

Dit historische kasteel biedt niet alleen een luxe privéwoning, maar ook een mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in de schoonheid en charme van het Franse platteland terwijl u de verschillende mogelijkheden voor zakelijk of persoonlijk gebruik verkent. Draai de sleutel om, ga naar binnen en geniet van de vruchten van het werk van iemand anders in dit betoverende toevluchtsoord.

Het kasteel
Begane grond
Ruime hal met zichtbaar stenen werk en deuren die leiden naar :

• Volledig ingerichte keuken (6,5m x 4,2m) met eikenhouten onder- en bovenkasten, kookeiland, granieten werkbladen, Rangemaster 110 dubbele oven met keramische kookplaat en bijpassende afzuigkap, vaatwasser, originele granieten schouw met houtkachel, Italiaanse tegelvloer.

• Salon/eetkamer (10,2 x 5,2 m), elegante en ruime kamer met 2 ramen en openslaande deuren naar een prachtig terras met balustrade van 20 x 9 meter, glazen openslaande deuren naar de hal, voorzien van alkoof in de muur, stenen open haard met dubbelzijdige houtkachel. nieuwe Italiaanse stenen tegelvloer, ingebouwde kasten

• Hal ingebouwde kasten met warmwatercilinder en ophangrail voor jassen etc.

• Studeer-/tv-kamer (8,4 m x 4,3 m) m) met openslaande deuren met uitzicht op de wintertuin, driedubbele ramen, nissen in de muur, open haard met houtkachel, glazen openslaande deuren naar de hal, Italiaanse stenen tegelvloer.

• Tuinkamer (8m x 3,5m) ) aan 3 zijden beglaasd met openslaande deuren aan elk uiteinde die een panoramisch uitzicht bieden op het meer en het park, volledig geïsoleerd, dubbele beglazing, Italiaanse stenen tegelvloer.

iq Garderobe met toilet

• Wenteltrap die naar beneden leidt naar een gewelfde kelder met twee kamers (ongeveer 40 m2)

Eerste verdieping
Eikenhouten wenteltrap in de toren leidt naar een ruime overloop op de eerste verdieping met zichtbaar stenen werk, origineel gepolijste eikenhouten vloeren en deuren naar de vier luxe slaapkamers, allemaal met eigen badkamer, allemaal met hoge plafonds, grote ramen met lamellenluiken, panoramisch uitzicht en originele gepolijste eikenhouten vloeren.

• Slaapkamer 6.4 x 4m met aparte ensuite doucheruimte 3m x 2m
• Slaapkamer 6,2m x 4m met inbouwkasten en aparte ensuite doucheruimte 3,3m x 1,6m
• Slaapkamer 6,2m x 4m met inbouwkasten en aparte ensuite doucheruimte 3m x 1,6 m
• Slaapkamer 6,4 m x 4 m met inbouwkasten en aparte ensuite badkamer 3,3 m x 2 m

Tweede verdieping
Eikenhouten wenteltrap naar 2e verdieping Studieoverloop, voorzien van peperpottorenplafond met zichtbare balken en stenen werk, originele gepolijste eikenhouten vloer en deur naar zolder.

Zolder (ca. 178 m2) met prachtig houtwerk, 7 openslaande ramen, originele eikenhouten vloer, met mogelijkheid om indien nodig eenvoudig extra slaapkamers te creëren.

Kelder
Bakstenen wenteltrap die leidt naar een gewelfde wijnkelder.< br />
VERBLIJF/GASTENHUIS
Charmant, comfortabel en ruim gastenverblijf met 3 slaapkamers, zichtbaar houtwerk en stenen werk, centrale verwarming en dubbele beglazing. Aparte privéparkeerplaats.

De accommodatie bestaat uit:

Begane grond
• Woonkamer (6,6 x 6,3 m) met zichtbaar stenen werk en houtwerk, open haard met nieuwe houtkachel kachel en origineel granieten evier, deur naar terras, tegelvloer, houten trap naar eerste verdieping.

iq Keuken/eetkamer (6,6 x 3,8 m), nieuw uitgerust met nieuwe berkenhouten onderkasten en kasten, Inductiekookplaat, Bosch heteluchtoven en afzuigkap, granieten werkbladen, tegelvloer.

• Wasruimte (5,45m x 2,25m)

• Doucheruimte met grote inloopdouche 3,0 m x 2,74 m

• Hondentrimruimte (3,7 m x 2,4 m) met toegang tot bergzolder

• Stookruimte Nieuwe (2020) houtgestookte pelletcondensatieketel en Houtpelletsilo 5,35 x 4,20 m

Eerste verdieping
Toegang tot alle slaapkamers vanaf de grote overloop met galerij. Alle kamers zijn voorzien van zichtbaar origineel houtwerk en gepolijste houten vloeren.

● Slaapkamer 1 6,35 m x 2,9 m
• Slaapkamer 2 3,8 m x 3,2 m
• Slaapkamer 3 4,4 m x 3,7 m
• Badkamer 3,7 m x 2,0 met nieuwe witte suite en verwarmd handdoekenrek
● Zolder 7,75m x 6,3m

DPC D

Bijgebouwen
Grote schuur die een prachtige gite of trouwlocatie zou kunnen zijn, stalling voor 4/5 paarden met ruimte voor verbouwing tot extra stalling, stalling voor 5 auto's en een werkplaats, en extra parkeergelegenheid voor veel auto's, gebouw voor opslag van trailers en tractoren.

Locatie
Het kasteel ligt vlakbij Lesterps in de prachtig, zacht glooiend landschap van de Charente, op een prominente plek aan een doodlopende weg, met verreikende uitzichten op de oude abdij van het dorp. 5 minuten van het dichtstbijzijnde dorp en winkel, postkantoor en slagers, 15 minuten van Confolens Banken, supermarkten, winkel, ziekenhuis, artsen enz., 20 minuten van St Junien en 35 minuten van de internationale luchthaven van Limoges.

Toegang
Het kasteel ligt vlakbij Lesterps in het prachtige, zacht glooiende landschap van de Charente, op een prominente plek aan een doodlopende weg, met verreikende uitzichten op de oude abdij van het dorp.
Toegang tot de eigendom is via automatische poorten langs de grindoprit die leidt naar een grote garage voor vijf auto's. . De tuinen en het park omringen het kasteel met bijzondere bomen, waaronder ceder, linde, tulp, douglas spar, reuzensequoia, London plataan, kastanje en eiken.
Dit pand is pure luxe, allemaal gelegen op een terrein van 4,5 hectare (11 acres). aan tuinen, park met een mooi meer van 2000 m2, weilanden met stalling en een prachtig panoramisch uitzicht. Dit wordt momenteel onderhouden door Auto Mowers op het directe gazon van 2,5 hectare rondom het pand.

Met gemakkelijke toegang tot internationale luchthavens. Hogesnelheidslijn Angouleme/Poitiers 1 uur, La Rochelle (kust) 2 uur Parijs, Limoges International Airport 35 minuten

Interieur
In het hele pand zijn gebouwen zorgvuldig gerestaureerd en allemaal in goede staat goede conditie. En aangezien de woning ook gemeubileerd beschikbaar is, hoeft u alleen maar aan te komen met uw koffers.

Buitenkant
Het kasteel ligt vlakbij Lesterps in het prachtige, zacht glooiende landschap van de Charente, op een prominente plek aan een doodlopende weg, met verreikende uitzichten op de oude abdij van het dorp.
De toegang tot het pand is via automatische poorten langs de grindoprit die leidt naar een grote garage voor vijf auto's en de parktuinen die omringen het kasteel waar bijzondere bomen staan, waaronder ceder, linde, tulp, douglas, reuzensequoia, London plataan, kastanje en eiken.
Dit pand is pure luxe, allemaal gelegen in 4,5 hectare aan tuinen en parken. met een mooi meer van 2000 m2, Paddocks met zijn stalling en een prachtig ononderbroken panoramisch uitzicht. Het parklandschap is gemakkelijk te onderhouden en wordt momenteel onderhouden door Auto Mowers op het onmiddellijke gazon van 2,5 hectare rondom het pand.

Aanvullende details
Geschiedenis van het kasteel
Gedurende de rijke geschiedenis is het eigendom van dit park kasteel is door de handen gegaan van gewaardeerde families, die elk hebben bijgedragen aan hun nalatenschap. In de 15e en 16e eeuw had de familie Couvidat de macht over de grootsheid ervan. Tegen het einde van de jaren dertig werd de familie Vidart van Saint-Etienne de bewaarders ervan. In 1754 nam de familie Viot de la Vergne het eigendom over, en tijdens de tumultueuze tijden van de Revolutie noemden de Roudareix deze residentie hun thuis.
De familie Rocquart werd in 1846 eigenaar en markeerde een nieuw hoofdstuk in het legendarische verleden van het kasteel. en vervolgens kwam het onder de hoede van de familie Chastenet, die nog steeds de sleutels tot zijn historische charme in handen heeft. Het kasteel ligt op een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht op het dorp Lesterps, een tijdloos bewijs van het verstrijken van de tijd.
De architectonische pracht ontvouwt zich over meerdere niveaus, waaronder een kelder, begane grond, eerste en tweede verdieping. verdiepingen, en een ruime zolderkamer. Het dak, versierd met leien, heeft lange zijden en gebroken rompen, onderbroken door dakkapellen die bijdragen aan het onderscheidende karakter. Een halfafgewerkte ronde toren aan de achterzijde herbergt de trap, bekroond door een gebroken kegelvormig dak dat naadloos is verbonden met het hoofddak.
Met kalk bedekte gevels, met precisie vervaardigd, tonen het duurzame vakmanschap van die tijd, met hoekkettingen en opengaande kozijnen die zorgvuldig uit graniet zijn vervaardigd. Het ensemble wordt gecompleteerd door bijgebouwen, waaronder een schuur, een stal, een verbouwde woning en een waterput, waardoor lagen van functionaliteit worden toegevoegd aan de historische charme van het kasteel.

Locatie

Contact Verkoper





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons