This advert is no longer active. The property may have been sold or taken off the market.

Off-grid zelfvoorzienende hutten, Portugal

Coja,  Coimbra,  Portugal
€65.000

Overzicht

  • bedrooms 1
  • bathroom 1
  • Grootte van de Woning: 45 sqm
  • Perceeloppervlakte: 0.37 Hectares
  • Bouwjaar: 2017
  • Rustiek, huiselijk en toch elegant
  • Geen rekeningen
  • Inclusief een bibliotheek met Engelse boeken
  • Volledig gemeubileerd
  • Prachtig ingericht
  • Gastenverblijf voor potentiële inkomsten

Details

Deze prachtige off-grid hut met land, een watermijn en onafhankelijke zonne-energie heeft een extra gastenverblijf voor huurinkomsten en wordt beide volledig gemeubileerd verkocht. Gelegen in de uitlopers van het Acor-gebergte in Midden-Portugal is het zeer privé met goede toegang, mooi weer en afgezien van af en toe een gasfles, geen rekeningen. Het zou een ideale gezinswoning, vakantiehut of, met de eindeloze zonneschijn en zonne-energie, een geweldige locatie voor cryptomining zijn.

De hoofdcabine heeft beneden een woonkamer/keuken met een aparte toilet en wastafel doorspoelen. De keuken is voorzien van een volledig gasfornuis met warm en koud stromend water en een aanrechtblad van eikenhout. Er zijn talloze planken voor opslag, een werkblad en een mooie zitplaats bij het raam. De keuken grenst aan de woonkamer, die is ingericht met een slaapbank en fauteuil. Een moderne houtkachel verwarmt de hele cabine vanuit de hoek van de woonkamer, en een tafel/kofferbak in het midden met accentverlichting, een handgemaakte olijfhouten tafel en enkele opbergmeubels maken de heerlijke leefruimte compleet.

De muren beneden zijn dubbel bekleed met grenen bekleding voor extra isolatie en zijn geolied. Er zijn overal stopcontacten.

De rustieke trap, gemaakt van oude witte eik die op het terrein is gegroeid, met treden van lokaal cederhout, leidt naar de slaapkamer op de bovenverdieping met een tweepersoonsbed, een leeshoek en een bank. Er staat een fauteuil met leeslampje in een nis naast het raam naast de grote boekenkast. Dit kleine gebied heeft ook een cederhouten werkblad. De grote bibliotheek met boeken is desgewenst tegen meerprijs beschikbaar voor de koper.

Aan de andere kant van de kamer staat een voetenbank voor algemene opslag met daarboven een open ruimte om kleding op te hangen. Daarnaast staat een bureau, een Queen Anne ladekast en nog meer boekenplanken. Er is accentverlichting en een bijzettafel gemaakt van olijfhout dat op het land is geteeld. Aan het voeteneind van het bed staat een loveseat van jacquard.

Het huis heeft overal grenen, geoliede vloerplanken. Buiten, grenzend aan het huis, is een grote douchecabine, aangedreven door een gasboiler.

Er is een eethoek buiten bij de hoofdingang onder een houten veranda. Het tuinmeubilair is op maat gemaakt van de eigen Madrona-bomen en lokale dennenbomen van de accommodatie en past prachtig bij het huis. De zonne-energie komt van een paneel van 500 watt op het dak, aangesloten op een externe box bij de doucheruimte, waarin zich een lithiumbatterij van 100 Ah, een laadregelaar en een omvormer van 1 kW bevinden. Het zonnestelsel is bedoeld voor verlichting, het voeden van de koelkast in de zomer, tv en het opladen van apparaten zoals telefoons en laptops. Er kan op dit moment ook een kleine wasmachine in staan (niet meegeleverd), en kan indien nodig eenvoudig worden geüpgraded.

De hut heeft mooie, kronkelende cottage-tuinen met zitjes die via twee terrassen naar beneden leiden naar een groot vlak gebied, ideaal voor sport, landbouw of zelfs het planten van een klein bosje. Vervolgens leidt een kronkelende, rustieke trap naar nog een paar terrassen en een klein stukje eucalyptusbomen.

Op de onderste van deze terrassen bevindt zich een tweede hut, ook aangesloten op de watermijn, met een warmwaterbad/douche en een doorspoeltoilet, ideaal om te verhuren of als gastenverblijf voor bezoekers op korte termijn . Het gastenverblijf is gemeubileerd en beschikt over een tweepersoonsbed, houtkachel, wastafel en bank. De afmetingen zijn 2,5 x 5 meter.

Beide hutten zijn aangesloten op een natuurlijke bron op het land die het hele jaar door geopend is en beschikken over onafhankelijke zonne-energie. De gastenhut heeft hetzelfde zonne-energiesysteem als de hoofdhut.

De gastenhut heeft een massief houten voordeur en een raam aan de voorzijde, met een zolderruimte over de gehele lengte.

Het pand wordt verkocht als grond met twee schuren, niet als stadseigendom. De koper kan ervoor kiezen om de documentatie te behouden zoals deze is, een project met terugwerkende kracht te creëren voor een stedelijke constructie, of te wachten op het legalisatieproces dat na een aantal jaren automatisch wordt goedgekeurd.

Het pand beschikt over uitstekende mobiele en gegevensontvangst, en ligt ongeveer 300 meter verderop op een goed, rotsachtig bospad vanaf een asfaltweg. Voor toegang is geen 4x4 vereist. De dichtstbijzijnde buur bevindt zich op ruim een halve kilometer afstand. Er is parkeergelegenheid voor twee auto's en twee fietsen op het terrein, plus een parkeerplaats aan de overkant van de baan voor nog een auto.

Het dichtstbijzijnde café ligt een kilometer verderop, en de dichtstbijzijnde stad met banken en minimarkten , bars, cafés en winkels is het mooie en populaire Coja, op 4 km afstand.

Het is goed gelegen ten opzichte van de culturele hoofdstad van Portugal, Coimbra, en het skigebied Serra de Estrela, beide die op 45 minuten afstand liggen. Er zijn ook veel rivierstranden en mooie bergdorpjes op 5-10 minuten van de hut. En wandelen door de bossen en bergen kan direct voor de deur beginnen!

Dit is een verkoop uitsluitend contant, geen hypotheken alstublieft. Als u geïnteresseerd bent, is een aanbetaling van 10% voldoende (dit is vereist door de Portugese wet).

Biedingen zijn welkom.

Informeer voor een bezichtiging.



Locatie

Contact Verkoper





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons