LOIRE SCHRIJVERSRETRAITE TE KOOP

Breil,  Maine-et-Loire,  Pays de la Loire,  Frankrijk
€295.000

Overzicht

  • bedrooms 5
  • bathroom 3
  • Grootte van de Woning: 182 sqm
  • Perceeloppervlakte: 4638 sqm
  • Bouwjaar: 1800
  • Woning met 5 slaapkamers en 2 aparte accommodaties
  • Perceel van 4638 m²
  • Parkeerplaatsen 6 + auto's, kampeerauto etc
  • Glasvezel
  • 2 Conform Fosse Septic
  • Bovengronds zwembad
  • Omheinde en aangelegde tuinen
  • Eigendom op het zuiden
  • 10 minuten naar lokale voorzieningen
  • Run als succesvolle Bijou Schrijfretraite

Details

EEN MOET ZIEN OM VOLLEDIG GEWAARDEERD TE WORDEN

ALLE WERKEN UITGEVOERD DOOR FRANSE AMBTENAARS.

Privéverkoop, geen bemiddelingskosten.
Kopers zijn verantwoordelijk voor de notariskosten

DIT PRACHTIGE RUSTIGE HUIS MET 3 SLAAPKAMERS PLUS EEN COTTAGE/GITE MET 2 SLAAPKAMERS (uitgevoerd als een zeer succesvol Writers Retreat-bedrijf tot september 2023) BESTAAT UIT 4638 m² AAN DE RAND VAN EEN DORP, 25 MINUTEN VAN SAUMUR, 1 UUR VAN DE LUCHTHAVEN VAN TOURS; 1 UUR ANGERS EN LE MAN TREINSTATIONS. 10 MINUTEN NAAR LOKALE SUPERMARKT, SCHOOL, ARTS, TANDARTS, BANKEN, POSTKANTOOR, APOTHEKEN, HOTEL/RESTAURANT

295.000€
(Meubilair en uitrusting bespreekbaar)

ACCOMMODATIE IN HET KORT

Accommodatie met 5 slaapkamers en 2 aparte accommodaties

EIGENSCHAPPEN:
· 2 verdiepingen
· 5 slaapkamers
· 2 badkamers + 2 extra toiletten
· Perceel van 4638 m²
· 2 houtkachels + 1 pelletbrander
· Parkeerplaatsen 6 + auto's, kampeerauto etc
· Schuur
· Opbergruimte
· Buitenkantoor/therapieruimte
· Bijkeuken
· Bijkeuken
· Zomerkeuken
· 2 opslagruimtes plus grot
· 2 conforme fosse Septisch
· Waterleiding
· Verwarming: houtkachels, pelletkachel, elektrisch
· Glasvezel

Voorzieningen:
· Bovengronds zwembad
· Omheinde tuinen

DPE Diagnostic de Performance Énergétique:
Te bevestigen


Het op het zuiden gelegen pand van 182 m² bevindt zich op 4638 m² omheind terrein , aangelegde tuinen en ligt op 10 minuten lopen van het plaatselijke dorp, met zijn kastelen, Marie's, bakker en kleuterschool. Het is eenvoudig instapklaar en als u verder wilt gaan als Writing Retreat-bedrijf.

De dubbele houten toegangspoorten (kabels zijn gelegd als u elektrische poorten wilt plaatsen) leiden naar de uitzonderlijk besloten en rustig aangelegde tuinen met volwassen planten, een labyrint, diverse zitjes om te ontspannen en te genieten van de zon en de sfeer met een groente-/groentegedeelte en een omheind zwembadgedeelte. Het huis en de Cottage hebben een omheinde privétuin met zit- en eetgedeeltes.

Het lijdt geen twijfel dat zodra u de poorten van het pand betreedt, u wordt gegrepen door de rust en sereniteit van het pand of zoals een van onze schrijvende gasten zei:

"Het is hier zo vredig, je kunt het bijna horen ademen."



HET HUIS/MAISON : (bewoond door de eigenaren)

Vanuit het huisje betreedt u het huisgedeelte via houten poorten, langs 2 parkeerplaatsen, een grote schuur, grot, kantoor en nutsruimtes.

Een patio op het zuiden aan de voorzijde van het huis leidt u naar de keukendeur waar u uitkomt in een prachtige Frans ontworpen en ingerichte houtskoolkeuken met een eiland en ruimte voor een eethoek. De vloer is betegeld met de originele tegels, originele balken aan het plafond en de prachtige Franse tuffeau schouw met betegelde inzet en een houtkachel geplaatst door French Artisans maakt een spectaculair statement en maakt de eigentijdse sfeer van deze prachtige kamer compleet.

Een binnendeur leidt naar een lichte eetkamer met een tegelvloer, originele balken, 2 ingebouwde kasten, waarvan één de efficiënte boiler herbergt. Een interne trap met een Velux-raam en houten balken loopt door naar de overloop, de badkamer en de slaapkamers.

Een deur vanuit de eetkamer leidt naar de woonkamer met tegelvloer, originele balken, een pelletkachel en een raam en een deur die toegang geeft tot de buitenpatio.

Terug naar de eikenhouten binnentrap vanuit de eetkamer naar de overloop met Velux-raam, houten vloer en originele balken. Aan de linkerkant bevindt zich de hoofdslaapkamer met houten vloer, originele balken, openslaande deuren met uitzicht op de tuin en het platteland en een Dorma-raam met uitzicht op de tuinen.

De badkamer bevindt zich naast de overloop en heeft een tegelvloer, houten balken, een grote inloopdouche, toilet, wastafelmeubel met elektrische ontwasemingsspiegel en een aan de muur gemonteerd badmeubel. Een Velux-raam zorgt voor lichtinval in de badkamer.

De tweede tweepersoonsslaapkamer heeft houten vloeren, originele balken en een groot Velux-raam waardoor dit een ontspannende lichte kamer is.

De derde De kleinste slaapkamer heeft een houten vloer, originele balken, een Dorma-raam en biedt plaats aan een tweepersoonsbed. Deze kamer is in het verleden gebruikt als kantoor aan huis.

Een patio op het zuiden aan de voorzijde van het huis kijkt uit op aangelegde volgroeide bloembedden.

Aan de linkerkant van de patio van het huis bevindt zich een omheinde tuin met poorten die naar het zwembad leiden en een pad naar het aardappel-/groenteperceel. Een open winkel en een kleine schuur grenzen aan de zomerkeuken, waarin zich de put bevindt (de put is voorzien van leidingen om het aardappel-/groenteperceel van water te voorzien). Elektriciteit is aangesloten op deze bijgebouwen en op de tuin en het zwembad als u een vijver of verlichting overweegt. Een houten houten tuinhuisje waar u 'Al Fresco' kunt dineren, kijkt uit op het zwembad en de tuin van het huis. Een lavendelgrensgebied wordt omgeven door een haag waardoor u absolute privacy en rust heeft om te zitten en te genieten van de zon en vogelgezang.

HET VERBLIJF/GITE:

Het huisje/gite werd door de eigenaren gebruikt voor hun Loire Writers Retreat-bedrijf.

Het huisje heeft overal originele balken

Je komt via de voordeur van het huisje in een veranda met twee ingebouwde kasten en dubbele halfglazen deuren die naar de lounge leiden . Rechtdoor is een deur naar een toilet/garderobe. Aan de linkerkant is een half glazen deur naar een lichte, moderne, Frans ontworpen en ingerichte crèmekleurige keuken met glazen achterwand en een eethoek, 2 ramen met uitzicht op de tuin en een half glazen deur vanuit de keuken leidt naar de omheinde privétuin .

De keuken leidt naar de loungeruimte met een houtkachel in een open haard en een trap die naar een overloop leidt. Rechts van de overloop bevindt zich een lichte tweepersoonsslaapkamer met openslaande deuren met uitzicht op het landschap en de aangrenzende boomgaarden en een raam met uitzicht op de tuin. Er zijn twee ingebouwde kasten, een schrijf- en zitgedeelte in deze kamer.

De tweede slaapkamer kijkt uit op de tuin en is geschikt voor 2 eenpersoonsbedden.

De doucheruimte bestaat uit een douche, toilet en wastafel met uitzicht vanuit het raam op de boomgaarden. Het is zeker 'Een Loo met Uitzicht'
Buiten de voordeur van het huisje stappen de aangelegde tuinen, een fietsenstalling en parkeerplaatsen.

AFHANKELIJKHEDEN
Daar is een kantoor/therapieruimte met dubbele openslaande deuren naar de tuin van het huis. Via een binnendeur komt u in een berging en een binnendeur vanuit de berging geeft toegang tot de grote schuur/garage. Grote houten schuurdeuren komen uit op de tuin van het huis. De schuur heeft prachtige oude balken, opslagruimtes erboven, een fietsenstalling en een afgesloten kantoor/winkel.

Een trap buiten de schuur leidt naar een ondergrondse grot. In de grot is verlichting geïnstalleerd door French Artisan .
Rechts van de patio van het huis bevindt zich een afgesloten bijkeuken, een bijkeuken met toilet, gootsteen en kasten, een bijkeuken grenst aan de bijkeuken met vriezers, wijn enz.

TUIN

ZWEMBADGEBIED:

Elektriciteit is aanwezig en is aangelegd door French Artisan. Er is een kleine schuur voor de zwembadpomp voor een bovengronds zwembad en een zitgedeelte in het prieel.

POTAGER:

Een zeer rustig gedeelte van de tuin, omheind met zitjes en uitzicht over de aangrenzende velden. Jarenlang hebben de eigenaren met succes hun eigen groenten en fruit verbouwd, waarbij ze wat ze nodig hadden vers uit de tuin op tafel plukten. Er is een grote, afgesloten ruimte waarin houtblokken worden bewaard, maar die prima zou dienen als veilige kippencoup!

HOOFDTUIN:

Wildflower-gebied, met walnoot, amandel, kers, Peren-, appel- en laurierbomen. Een grote parkeer- en draairuimte voor auto's, bestelwagens en kampeerauto's. Grote bloembedden met volwassen planten, zitjes in tuinhuisjes om van de zon te genieten en te ontspannen dragen allemaal bij aan de sfeer van de tuin.

EEN LABRINTH:
werd door de eigenaren gecreëerd voor wandelbemiddeling, breng de geest tot rust, kalmeer angsten, verminder stress en breng het evenwicht weer in evenwicht. Dit bleek erg populair bij de schrijvende gasten, familie en vrienden.

LAVENDEL ZITPLAATS:

Dit gebied is prachtig en trekt bijen, vlinders, libellen en andere tuinwezens aan . In het tuinhuisje zitten luisteren naar het zoemen van de bijen is iets anders.

Voor dierenliefhebbers komen er regelmatig herten, hazen, vossen en zelfs wilde zwijnen voorbij, buizerds rijden op de warme thermiek, uilen zijn vaste bezoekers en in het voorjaar kun je luisteren naar het gezang van de koekoek en de nachtegaal en je vergapen aan de vliegkunsten van de zwaluwen.

De Loire-vallei, bekend als de Tuin van Frankrijk, staat ook bekend als de Vallei van Koningen en geschiedenis zijn volop aanwezig op korte rijafstand van deze accommodatie. De kastelen van Saumur, Montreuil-Bellay en de prachtige Fontevraud-l'Abbaye met zijn koninklijke abdij waarin de liggende beeltenissen van Eleonora van Aquitanië, haar echtgenoot Hendrik II en hun zoon Richard Leeuwenhart liggen, liggen allemaal binnen een uur rijden. Saumur heeft nog steeds zijn prestigieuze Ecole de Cavalerie waar generaal Patton een schermtraining volgde bij de Master of Arms. Iets verder kunt u het Château du Clos Lucé bezoeken, waar u de tuinen en het laatste huis van Leonardo da Vinci kunt bekijken.

Er zijn twee golfbanen, het Hôtel Chateau Golf des Sept Tours en Golf de Bauge binnen 20 kilometer. en de zeer populaire Anjou Vela Vintage, een retro-fietsevenement dat plaatsvindt gedurende 3 dagen en eindigt in Saumur. Er zijn veel fietsroutes in de omgeving en langs de oevers van de rivier de Loire. Binnen 15 minuten is er een ULM-vliegschool dichtbij Rillé en een skydivingcentrum in Saumur. Er zijn ook regelmatig heteluchtballongevechten in de omgeving. Het circuit van Le Mans organiseert niet alleen de wereldberoemde 24 Motor Race, maar organiseert ook regelmatig motorevenementen en races.

Locatie

Contact Verkoper





© 2004 - 2024 MagnoliaProperty.nl | gebruiksvoorwaarden | privacybeleid | Over ons | contact ons